tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post5604622733862548922..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Brödboksspecial, del 1Martin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25229239609466943062012-04-10T19:45:41.593+01:002012-04-10T19:45:41.593+01:00bakade just en sur torped från den boken i lördags...bakade just en sur torped från den boken i lördags. Det blev nog det godaste brödet som jag smakat. Så det är helt klart värt att testa igen. MEN du måste ha en surdeg med prutt i!Anna Petterssonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-70637305546544107592011-03-20T19:36:07.935+01:002011-03-20T19:36:07.935+01:00Betr. mitt problem med att Dansken sjunker på mitt...Betr. mitt problem med att Dansken sjunker på mitten: kan det bero på att jag sprutat in lite vatten på ugnsbotten med sprayflaska när jag satt in bröden? Idag struntade jag i vattnet (som nog inte gör någon nytta i det här fallet) och se, bröden blev perfekta.Körsångarehttps://www.blogger.com/profile/08415848918418886278noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34544320638896924462011-03-13T18:26:56.477+01:002011-03-13T18:26:56.477+01:00När jag bakar Dansken så sjunker den ofta ihop i m...När jag bakar Dansken så sjunker den ofta ihop i mitten när den börjar gräddas. Kan någon säga varför? Använder inte spiskummin, som min fru inte gillar.Körsångarehttps://www.blogger.com/profile/08415848918418886278noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-62241632992866310982010-10-01T10:39:27.839+01:002010-10-01T10:39:27.839+01:00Sur torped!
Jag har också misslyckats med den. Do...Sur torped!<br /><br />Jag har också misslyckats med den. Dock kan jag hälsa att den är kalasgod när man väl lyckas.<br /><br />Mitt tips blir då helt enkelt att fuska lite. Släng i lite jäst också, då jäser de fint över natten nere i källaren/tvättstugan el liknande. Söndagsfrukosten blir till en fest!<br /><br />GranbergGranbergnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64702815398947845802010-02-23T11:52:57.982+01:002010-02-23T11:52:57.982+01:00Thomas: Lurigt. En gång såg jag någon som tipsade ...Thomas: Lurigt. En gång såg jag någon som tipsade om att man skulle sticka många små hål i danska rågbröd för att de ska ventileras. Det var nog Camilla Plum som gjorde så, skorstenar kallade hon hålen. Kan vara värt ett försök, det är ett rysligt gott bröd! (Hon gjorde hålen med engångsgrillspett i trä.)Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-52648296977333895542010-02-23T10:32:59.192+01:002010-02-23T10:32:59.192+01:00När jag bakar Dansken från Riddarbageriets bok så ...När jag bakar Dansken från Riddarbageriets bok så blir det stora lufthål i bröden. Vad gör jag för fel tror du? Jag trycker ned degen med en sked i formarna och låter den sen jäsa 30 min, men trots detta blir det luftbubblor.Thomasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-7350050788060549872009-07-30T19:09:39.279+01:002009-07-30T19:09:39.279+01:00Om det finns någon som har tröttnat på sin Riddarb...Om det finns någon som har tröttnat på sin Riddarbageriets bröd så är jag MYCKET intresserad av att köpa den. Eftersom den har tagit slut överallt och TV4-förlaget har sålts vidare till Natur & Kultur (som inte känner till Riddarbageriets Bröd) verkar det som om att det inte kommer att tryckas några fler.<br /><br />Johan Sörberg, please, tryck fler!!Joakimhttps://www.blogger.com/profile/06895718196468268283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-51245444742881338522009-03-09T12:21:00.000+01:002009-03-09T12:21:00.000+01:00Flera av er har pratat om tryckfel i rödbetsbrödsr...Flera av er har pratat om tryckfel i rödbetsbrödsreceptet. Jag har gjort det ett par gånger och det har blivit jättegott och saftigt. <BR/>Men, hur sjutton ska jag få det så mörkt och fint som det är i Riddarbageriets bok? För mitt blir inte så mörkt och fint som på bilden utan ljusbrunt. Kan det bero på sirapen, för jag använde mörk vanlig sirap.<BR/>De sura torpederna har inte jag heller lyckats med men jag älskar boken!Kevinhttps://www.blogger.com/profile/04332280211385514741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-12714129086749727832008-12-04T19:29:00.000+01:002008-12-04T19:29:00.000+01:00tyvärr så blev det 3 st tryckfel(mitt fel..)knäcke...tyvärr så blev det 3 st tryckfel(mitt fel..)knäcke,rödbetsbröd & valnöt/sultan i dom första 6000 ex.<BR/>tanken med boken var att den skulle likna gammla skol planscher i bild & så enkelt som möjligt.<BR/>det är mitt sätt att baka , andra får baka som dom vill.sur torped ÄR svår,kräver en stark surdeg(dvs.man måste baka ofta..).vi la inga värderingar i om bröden skulle vara enkla eller svåra utan helt enkelt visa hur vi bakar på Riddarbageriet.Bröd är levande & kommer alltid att variera.<BR/>Baka på !<BR/>Johan Sörbergjohanhttps://www.blogger.com/profile/06427203752424879928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-42587826971509000282008-10-24T10:00:00.000+01:002008-10-24T10:00:00.000+01:00Hej, Jag är nyfrälst i den här sidan! Tjohoo, helt...Hej, Jag är nyfrälst i den här sidan! Tjohoo, helt klart en framtida drog och en stor fara för min chef som kommer finna mig sittandes kikandes på din blogg vid varje ledigt tillfälle.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-44789602668508494612008-09-10T11:28:00.000+01:002008-09-10T11:28:00.000+01:00JA, det har ju pratats mycket om tryckfel i Riddar...JA, det har ju pratats mycket om tryckfel i Riddarbageriets bok.. Håller MartinJ med? Stämmer det att det är många tryckfel? I så fall - om du MArtin har upplevt det - skulle du kunna sammanfatta tryckfelen, så att alla är på ett ställe, på den här sidan (om Riddarbageriets bok)?<BR/><BR/>Och sen bara - tusen tack för en superinspirerande och bra blog!<BR/><BR/>/TobiasSAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-12800889034437035152008-05-18T14:04:00.000+01:002008-05-18T14:04:00.000+01:00För många tryckfel tyvärr. Knäcket, sultanrussin, ...För många tryckfel tyvärr. Knäcket, sultanrussin, rödbetsbrödet.. vad mer? Jag undrar just nu om det är något fel på Lenin för det står att degen skulle bli väldigt lös och det blev den INTE. Kladdig, men inte lös. Får väl beställa hem en nyare och så kolla varje recpet och sen skicka tillbaka. Trist är det iaf om det står fel för man tappar lätt sugen när man misslyckas.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-46653229293510882142008-04-08T19:01:00.000+01:002008-04-08T19:01:00.000+01:00Tack! Ja, det är nog ett av tryckfelen.Tack! Ja, det är nog ett av tryckfelen.Kristofer Palmestålhttps://www.blogger.com/profile/06933280840556508493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88004038957220247362008-04-08T17:32:00.000+01:002008-04-08T17:32:00.000+01:00Kristofer: I min upplaga står det att man ska ha 7...Kristofer: I min upplaga står det att man ska ha 700 g vetemjöl. Jag har hört att det var något eller några tryckfel i tidigare upplagor, kanske det här var ett av dem. hej!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84437132281158217692008-04-08T15:31:00.000+01:002008-04-08T15:31:00.000+01:00Hej! Undrar över receptet på Valnöt/Sultanrussin i...Hej! Undrar över receptet på Valnöt/Sultanrussin i Riddarbageriets bröd boken. Det känns som han glömt en ingrediens, vetemjöl(special). Har jag fel? Hur mycket bör man använda?Kristofer Palmestålhttps://www.blogger.com/profile/06933280840556508493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-51914006262685927912008-01-25T11:10:00.000+01:002008-01-25T11:10:00.000+01:00Vi har bakat rätt många både av de ljusa och mörka...Vi har bakat rätt många både av de ljusa och mörka, och med baguetteplåt funkade både baguetterna och sura torpeden riktigt bra! Degen får stå i vår kalla källare över natten...<BR/>Lenin har blivit en favorit efter Dansken bland de mörka. Jag gillar spiskumminsmaken, och den blir extra god om man rostar!<BR/>/Agnes mammaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-28142066450293890372008-01-12T15:16:00.000+01:002008-01-12T15:16:00.000+01:00jag har under den senaste månaden upptäckt brödbak...jag har under den senaste månaden upptäckt brödbak genom denna bok. <BR/><BR/>jag har hört mycket om hur svårt det ska vara att baka med surdeg och särskillt vete. har dock inte haft några större problem utan varje bröd är hittils en glad överraskning. <BR/><BR/>jag bakade den sura torpeden som en av mina första bröd och de blev toppen. jag lät de jäsa över natten i kylen och sedan ett par timmar i rummstemperatur och de reste sig ordentligt.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/06453163585622274019noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67780621728725642012007-12-28T21:04:00.000+01:002007-12-28T21:04:00.000+01:00Rågarnold finns recept på här.Rågarnold finns recept på <A HREF="http://recept.nu/1.33940/alexandra_zazzi/rag_arnold" REL="nofollow">här</A>.plindberghttps://www.blogger.com/profile/01349298469260367268noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84889666767990310832007-12-18T12:51:00.000+01:002007-12-18T12:51:00.000+01:00ja, surtorpederna är en konstig inledning. pissvår...ja, surtorpederna är en konstig inledning. pissvåra, men så är de också de godaste baguetter jag någonsin käkat.<BR/>annars är lenin min favorit i boken.<BR/>maxfakirenhttps://www.blogger.com/profile/12619599411239871063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-79123549082766261932007-12-17T06:28:00.000+01:002007-12-17T06:28:00.000+01:00Trist nog är boken ur tryck och enligt TV4 finns d...Trist nog är boken ur tryck och enligt TV4 finns det inga planer på nytryckning.plindberghttps://www.blogger.com/profile/01349298469260367268noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-80328221391930789252007-11-20T22:06:00.000+01:002007-11-20T22:06:00.000+01:00Lustigt att det inte finns med någon vätska i knäc...Lustigt att det inte finns med någon vätska i knäckebrödsreceptet i mitt ex av "riddarbageriets bröd" (min bok är från 2002).<BR/>Nåväl, jag hittade motsvarande recept på TV4:s hemsida och där skulle det vara 5 dl mjölk, så det har jag kört med. Tack för ditt råd att dela degen i än mindre bitar än vad som står i boken. Måste hålla med om att brödet blev bra (jmf ditt "bröllopsbakande"). I mitt fall tog frun med sig till jobbet och många komplimanger tillbaka hem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34857829329150851132007-11-18T00:05:00.000+01:002007-11-18T00:05:00.000+01:00Johan S: Jo, vatten ska det vara i degen - 5 dl st...Johan S: Jo, vatten ska det vara i degen - 5 dl står det i alla fall i min bok.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33732593391016167892007-11-17T01:16:00.000+01:002007-11-17T01:16:00.000+01:00Jag lärde mig att baka efter att ha misslyckats i ...Jag lärde mig att baka efter att ha misslyckats i många år, genom Jan Hedhs bok, så för mig fungerade den bra och jag är tacksam. Riddarbageriets bok tycker jag är en rent vedervärdig modebakbok, och jag tog för givet att det var en sammanblandning av spiskummin och kummin i receptet på Dansken, vilket jag har kommenterat <A HREF="http://matochpolitik.blogspot.com/2006/12/rgbrd-med-surdeg.html" REL="nofollow">här</A>, men ni tycks vara några stycken som står ut med spiskummin i sådana koncentrationer. Man får väl helt enkelt acceptera att bakning inte är en uppgift med en korrekt lösning.Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-6241419504057540242007-11-17T01:12:00.000+01:002007-11-17T01:12:00.000+01:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67419841652066361242007-11-16T22:11:00.000+01:002007-11-16T22:11:00.000+01:00Är det rätt att det inte skall vara någon vätska i...Är det rätt att det inte skall vara någon vätska i knäckebrödet ur "Riddarbageriets bröd". Med endast jäst och honung får i alla fall jag det svårt att få till en deg att knåda.<BR/>/Johan S (men inte Sörberg)Anonymousnoreply@blogger.com