tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post5404089644017775914..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Den goda frukostens logistikMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-41046451534522293782009-05-03T20:27:00.000+01:002009-05-03T20:27:00.000+01:00Gör som jag, köp en AGA spis. Den stänger man aldr...Gör som jag, köp en AGA spis. Den stänger man aldrig av. Det är nog det bästa jag någonsin köpt. All mat och allt bröd smakar fantastiskt.Mikaelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-73838904782883546962007-12-26T11:19:00.000+01:002007-12-26T11:19:00.000+01:00rikke: till det bättre! till slut kom jag fram til...rikke: till det bättre! till slut kom jag fram till den lösningen också. <A HREF="http://paindemartin.blogspot.com/2007/11/frukostbrd-gott-och-enkelt.html" REL="nofollow">Kolla hära</A>. hej!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-2084426419112174132007-12-26T00:20:00.000+01:002007-12-26T00:20:00.000+01:00Jag tolkar det som att ni menar att nattjäsningen ...Jag tolkar det som att ni menar att nattjäsningen ska ske över den första jäsningen (vilan). PÅ vilket sätt skulle resultatet förändras om man lät degen vila som vanligt, rundrev den och sedan ställde den i kylen över natten för morgongräddning morgonen därpå?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-26795920314637787732007-12-05T08:50:00.000+01:002007-12-05T08:50:00.000+01:00Provade detta i natt. Körde med 80 gram vetesur oc...Provade detta i natt. Körde med 80 gram vetesur också men skippade jäsningen i rumstemperatur. Satte istället bröden på jäsning i vårt förråd ~10-15 grader hela natten.<BR/>De jäste bra, men plasten höll troligen nere bröden så det blev "Ciabatta"-form. Gott. Mycket bra yta och inkråm. Inga bilder, sorry. Skippar plasten nästa gång så får vi se.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-73592551240862933202007-11-10T23:08:00.000+01:002007-11-10T23:08:00.000+01:00Jag har bakat bröd kvällen innan och istället för ...Jag har bakat bröd kvällen innan och istället för att jäsa en andra gång efter utbakning satt in brödet i kylen. Vet inte om receptet jag gjort så mest med är lite speciellt i sammanhanget, det är det recept på Zopf som finns i Jan Hedhs Bröd - det är ju mer godis än bröd men min sambo älskar att få det till söndagsfrukost. Kanske spelar det roll att det är mycket smör och ganska lite "brödsmak"? Fast jag brukar göra liknande saker med ganska bra resultat när jag inte hinner vänta på en tvåtimmars jäsning eller så. In i kylen tills jag har tid att grädda...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64080799664208008742007-11-09T15:43:00.000+01:002007-11-09T15:43:00.000+01:00Jag gör ofta (ca varannan helg) frukostbröd som få...Jag gör ofta (ca varannan helg) frukostbröd som får jäsa över natten. Jag minskar mängden jäst, bakar ut brödet till bullar direkt efter knådningen på ett "silikonbakplåtspapper". Sedan får de jäsa över natten i vår klädkammare som håller ca 15 grader. 5-7 g jäst till 4 dl degspad. För närvarande är det grova bröd som gäller.<BR/><BR/>Om man vill ha vitt bröd så funkar receptet på Rosendahls lantbrödsrecept, men hel sats kan bli svår att få plats med på en plåt. Man får minska den lite.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36958281417646042142007-11-08T16:57:00.000+01:002007-11-08T16:57:00.000+01:00leif: Vilket bra knep med havregrynen! gott låter ...leif: Vilket bra knep med havregrynen! gott låter det också!<BR/><BR/>simon: Spännande! (ditt isbröd ser kul ut, som åreskutan!)<BR/><BR/>jessika: I termer av bekvämlighet så måste det gå fort. Ingen jäsning och inte för mycket mickel. Typ hälla ut, vika ihop och så skjuts in i ugnen!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-31050467560005094522007-11-08T16:36:00.000+01:002007-11-08T16:36:00.000+01:00Vilket sorts bröd är du ute efter - i termer av be...Vilket sorts bröd är du ute efter - i termer av bekvämlighetsnivå? Bara poppa ur kylen och in i ugnen eller är en del jäsning och mickel på morgonen acceptabelt?Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-44398783470826016632007-11-08T15:52:00.000+01:002007-11-08T15:52:00.000+01:00Man kan frysa degen också och grädda direkt. Jag b...Man kan frysa degen också och grädda direkt. Jag brukar göra det främst med baguetter, men frukostbröd borde funka.<BR/><BR/>http://infontology.typepad.com/infontomat/2007/01/isbrd.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76543928058204958782007-11-08T14:39:00.000+01:002007-11-08T14:39:00.000+01:00Jag brukar bara ignorera problemet med långtidsjäs...Jag brukar bara ignorera problemet med långtidsjäsningen.<BR/><BR/>Gör en deg efter vad man känner för (och ha lite snålt med jäst).<BR/>Den får sedan ligga och jäsa i degbunken, i rumstempratur, hela natten.<BR/>Det är kanske inte idealt, men värt att slippa hantera kall deg på morgonen.<BR/><BR/>(Och så brukar jag numera låta degklumpen ligga på en liten hög med havregryn, då jäser den inte "fast" i bunken, så man kan bara vända upp och ner på bunken direkt ner på plåten på morgonen.)Leif Lundgrenhttps://www.blogger.com/profile/04819481479569471328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45664188386421439702007-11-08T14:02:00.000+01:002007-11-08T14:02:00.000+01:00ha, det var smart! kanske kan man, för säkerhets s...ha, det var smart! kanske kan man, för säkerhets skull, bygga upp ett behov genom att ta ett halv glas vatten innan man går och lägger sig?Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38294798306768260732007-11-08T13:20:00.000+01:002007-11-08T13:20:00.000+01:00Jag drar alltid igång ugnen när jag smyger upp å g...Jag drar alltid igång ugnen när jag smyger upp å går på toa mitt i natten om jag har en kalljäsning på gång, och tar samtidigt ut degen ur kylen ..;-)...Anonymousnoreply@blogger.com