tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post5320989378508196940..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Med fallfrukt och valnötMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-90533788623219882432010-02-14T09:37:23.548+01:002010-02-14T09:37:23.548+01:00Tack för ännu ett gott bröd! Funkade bra med de äp...Tack för ännu ett gott bröd! Funkade bra med de äpplen jag tog till vara i höstas, som nu fanns i frysen.Lindanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-55902704280136097192010-01-08T22:53:39.380+01:002010-01-08T22:53:39.380+01:00Hej! Vet inte om du läser så här gamla kommentarer...Hej! Vet inte om du läser så här gamla kommentarer men vill bara meddela att det går UTMÄRKT att byta ut äpplena mot morötter! Skala och hacka fint i matberedare eller riv. Samma mängd socker (ja i övrigt samma också). <br /><br />Tack för en mycket fin blogg, och framför allt alla recept!Naenvierhttps://www.blogger.com/profile/07279619183999093172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-87489371884570750802009-10-12T14:06:54.706+01:002009-10-12T14:06:54.706+01:00Med detta bröd har jag nu förlorat min surdegsosku...Med detta bröd har jag nu förlorat min surdegsoskuld - och det blev oerhört gott, trots vissa små förändringar i receptet. Tack för ett fantastiskt recept och god inspiration för ett bakande förhållningssätt till livet! Bröd är till för att brytas i gemenskap, där är också din blogg ett utmärkt exempel på en brödets gemenskap. Du delar frikostigt med dig utav både lycka och "misslycka" och ger härlig inspiration med dina experiment och recept. Tack Martin, återkommer ofta hit!Johannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18737467517002762772009-09-27T12:34:29.229+01:002009-09-27T12:34:29.229+01:00Hej & så roligt att ha hittat hit...
Har hunni...Hej & så roligt att ha hittat hit...<br />Har hunnit baka nga ggr nu och det blir bara roligare o roligare. Favoriten just nu är "gråsuggor" för att inte tala om pizzorna som vi åt igår...Det går inte att köpa ngt liknande. Sega, fluffiga, gudomliga...<br />Snart blir det en vildjäst på aprikos.<br /><br />Svårt med vetesuren..den vill gärna stanna av och lukta ammoniak.<br />Igår hällde jag av 100 gr av den lade till 100gr vatten, 20 gr rågmjöl,80 gr vetemjöl spec.och voila, det verkar funka. Den luktar bra och ser lite mousseaktig ut. <br /><br />Yvonne/GöteborgAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68620027144140084862009-09-16T18:38:44.354+01:002009-09-16T18:38:44.354+01:00Nu har jag bakat så got som alla bröd på din inspi...Nu har jag bakat så got som alla bröd på din inspirerande blogg. Har bakat i hela mitt vuxna liv, men dina recept är bäst.<br />Detta äpplebröd är det godast min man smakat. Någonsin. <br />Och det är gott. Mycket gott.<br /><br />RagnhildUnknownhttps://www.blogger.com/profile/03589004119352599163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18896920358182054472009-09-14T11:39:28.165+01:002009-09-14T11:39:28.165+01:00Vill man ha mera äppelsmak så prova att byta ut en...Vill man ha mera äppelsmak så prova att byta ut en del av vattnet i receptet mot färskmustad äppelmust, då blir det ett annat skjuts i äppelsmaken !<br />/PeterAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-90034633451797212942009-09-13T12:59:41.910+01:002009-09-13T12:59:41.910+01:00Är det äpplena på bilden i inlägget så är det grön...Är det äpplena på bilden i inlägget så är det grön Gravensteiner.<br /><br />Må så gott!Maldehttps://www.blogger.com/profile/08933668715728027736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-11541066897157922792009-09-10T09:12:52.936+01:002009-09-10T09:12:52.936+01:00Tips till Linnea: Jag har vänner som är gluteninto...Tips till Linnea: Jag har vänner som är glutenintoleranta och har haft svårt att baka bröd till dem. I dagens City finns tipset att man kan byta ut vetemjölet mot hälften bovetemjöl (som ger protein och robust smak) och hälften majsmjöl (som ska ge god smak och sötma till jäsningen). Det låter som att det kan vara värt att pröva!<br /><br />KarinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-1702857950888587412009-09-07T18:15:32.319+01:002009-09-07T18:15:32.319+01:00Jag har så mycket plommon i mina fruktträd,så jag ...Jag har så mycket plommon i mina fruktträd,så jag testade att använda dem istället för äpplen. Plommonröran tror jag är lösare än äppelröran. Jag tog lite extra mjöl. Bröden ( 2 st) blev mycket goda. Ett tips för den som just nu inte vet var de skall använda sina plommon till.gunnelhttps://www.blogger.com/profile/00961051985062685179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45700714538069222122009-09-05T15:37:56.668+01:002009-09-05T15:37:56.668+01:00Jag provade med solrosfrön (nötallergiker även här...Jag provade med solrosfrön (nötallergiker även här, och det blev jätebra!Evanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-3384612521997615052009-09-04T11:44:53.011+01:002009-09-04T11:44:53.011+01:00Lilian och Vera: Oranier låter inte otroligt, en d...Lilian och Vera: Oranier låter inte otroligt, en dag ska jag ta med ett äpple till en äppelexpert och få svaret.<br /><br />A: Kolla <a href="http://rebeccabakar.blogspot.com/2009/02/tor-bullar.html" rel="nofollow">här</a>, Rebecca har rekonstruerat det.<br /><br />Angelica: Roligt!<br /><br />Martin J Steer: Mitt bröd smakade inte heller jättemycket äpple. Vill man ha mer äppelsmak ska man nog lämna lite hela äppelbitar i degen.<br /><br />Eva-Maria: Jag tror på Veras tips!<br /><br />Anna: Du kan ta din sovandae surdegsgrund direkt från kylen (under förutsättning att den är någotsånär frisk, jag matar min en gång i veckan). Lycka till!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38010496878526569392009-09-04T10:01:12.218+01:002009-09-04T10:01:12.218+01:00När det står surdegsgrund kan jag ta min sovande f...När det står surdegsgrund kan jag ta min sovande från kylen eller skall jag mata den över natten och sätta igång med dag 1 i äpple brödet utifrån den uppfrächade? Jag känner att jag behöver veta hur jag skall räkna för att få brödet färskt på rätt dag och ha tid att baka! Tacksam för svar! /AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22075092013750699742009-09-03T07:37:57.549+01:002009-09-03T07:37:57.549+01:00eva-maria! Testa att byta ut nötterna mot solrosfr...eva-maria! Testa att byta ut nötterna mot solrosfrön eller pumpafrön! Rostade sesamfrön ger också god smak men inte samma struktur.Verahttps://www.blogger.com/profile/14912541750462355875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18603705551561056992009-09-02T19:37:04.962+01:002009-09-02T19:37:04.962+01:00Hej hej! Mycket gott bröd...men vi har nötallergik...Hej hej! Mycket gott bröd...men vi har nötallergiker i familjen. Behöver man tillsätta mer mjöl om man utesluter nötterna och i så fall hur mycket?<br />Mvh Miaknappologihttps://www.blogger.com/profile/09044374942379608095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-14765855610357940122009-09-01T09:05:34.245+01:002009-09-01T09:05:34.245+01:00Rosta eller blötlägga nötter och frön kan man göra...Rosta eller blötlägga nötter och frön kan man göra för att förbättra näringsupptaget. Det är fytinsyran som måste brytas ned, men i surdegsbröd kanske surdegen gör det jobbet?<br />Martin, kan det vara oranieäpplen ni har?Verahttps://www.blogger.com/profile/14912541750462355875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40166258822753649082009-08-31T09:35:23.274+01:002009-08-31T09:35:23.274+01:00Körde 4-kornskross från Saltå istället för vetekro...Körde 4-kornskross från Saltå istället för vetekross och gjorde sedan ett massivt bröd i en lite större form, blev hur bra som helst. <br /><br />Det smakade inte riktigt så mycket äpple som jag tänkte mig, men det kan förstås bero på sort.Martin J. Steerhttps://www.blogger.com/profile/03461561957263235256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-55825810935925008452009-08-31T07:25:51.552+01:002009-08-31T07:25:51.552+01:00Det har börjat bli tradition hemma att baka sig ig...Det har börjat bli tradition hemma att baka sig igenom dina recept allteftersom de läggs ut på bloggen. Det här var en ny favorit – tack!Angelicahttps://www.blogger.com/profile/11282705413475466498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67065533898565550242009-08-30T20:07:51.854+01:002009-08-30T20:07:51.854+01:00Hej Martin,
vilket gott bröd det blev! Bra sätt a...Hej Martin,<br /><br />vilket gott bröd det blev! Bra sätt att använda fallfrukt. Våra äpplen är inte särskilt goda att äta som de är!<br />KarinKarinhttps://www.blogger.com/profile/14112404988371203553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21889363552247660182009-08-30T19:49:51.182+01:002009-08-30T19:49:51.182+01:00Hej
Jag skulle vilja prova på att baka Torbrödet ...Hej <br />Jag skulle vilja prova på att baka Torbrödet som nordicbakeoff gör;<br /><br />http://nordicbakeoff.se/nbo-content/product_pdf/4448.pdf<br /><br />Skulle du kunna hjälpa till med mängden på ingredienserna & komponera ihop ett recept?<br /><br />Kram Adagenskreativahttp://dagenskreativa.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20150023466220398872009-08-29T20:02:59.485+01:002009-08-29T20:02:59.485+01:00Det blev jättegott. Jag körde utan socker och med ...Det blev jättegott. Jag körde utan socker och med rågkross i stället. Mina syrliga äpplen gjorde verkligen susen för att göra surdegsbrödet ännu surare. Gott! /MattiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22553552730812135932009-08-29T16:14:09.077+01:002009-08-29T16:14:09.077+01:00Hej Martin,
Dina äpplen kan vara Oranier. En gamma...Hej Martin,<br />Dina äpplen kan vara Oranier. En gammal sommarsort som är jättegoda.<br />Vi har likadana i vår trädgård. Ditt recept ska jag absolut prova, låter smarrigt och ett bra sätt att ta vara på fallfrukt.<br />/LilianLilianhttps://www.blogger.com/profile/16031751067540329596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76361726986054594332009-08-29T09:45:06.174+01:002009-08-29T09:45:06.174+01:00Strålande! Tack för hjälpen, nu ska här bakas!/Jon...Strålande! Tack för hjälpen, nu ska här bakas!/JonasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-19481928481076136172009-08-28T22:55:50.749+01:002009-08-28T22:55:50.749+01:00Linnéa: Tyvärr har jag mycket dålig koll på gluten...Linnéa: Tyvärr har jag mycket dålig koll på glutenfritt bröd … <br /><br />Fredrik: Jag vet att vissa envisas med det, att rosta valnötterna, men jag har tänkt att de vill ha den rostade smaken … Jag ska ta en titt i Bread Bible vid tillfälle. Jag tycker i alla fall resultatet blir fint med orostade nötter.<br /><br />Jonas: Det beror lite på i vilket skick surdegsgrunden är, en som precis bubblat igång innehåller ju väldigt mycket luft. Men om du rör ihop surdegsgrunden så kan du räkna med ungefär 1 dl. (Om det handlar om att du ska dra igång en deg är det heller inte så noga med 25 gram mer eller mindre.)<br /><br />medvedkinskaja: Det går nog att baka det även utan rågkross, även om resultatet förstås kommer bli lite annorlunda. Jag skulle gissa att du kan ersätta skållningen med 300 g vatten och 150–200 g rågmjöl.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69133666195519958102009-08-28T21:27:58.782+01:002009-08-28T21:27:58.782+01:00Ser härlig ut! Undrar, om man skulle hoppa över ve...Ser härlig ut! Undrar, om man skulle hoppa över vetekrosset, måste man ersätta det med extra mjöl och i så fall hur mycket?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24601406801635322772009-08-28T20:16:45.556+01:002009-08-28T20:16:45.556+01:00Hej! Finns det någon som vet hur mycket 100 g surd...Hej! Finns det någon som vet hur mycket 100 g surdegsgrund motsvarar? Har inte hunnit skaffa våg ännu! Vatten och mjöl har jag koll på vikt vs mått, men inte själva surdegsgrunden. Hoppas på snabbt svar!/ JonasAnonymousnoreply@blogger.com