tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post4344506638207384550..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Pain de Martins julkalender, lucka 23Martin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25602403883192699272009-02-17T22:17:00.000+01:002009-02-17T22:17:00.000+01:00Hej. Läste att du inte får något doppaspad av Kajs...Hej. Läste att du inte får något doppaspad av Kajsa Vargs kryddskinka. Vi har gjort den i 20 år, typ och alltid fått doppaspad. Vi har skinkan i folie och späder sen spadet. Det blir ganska koncentrerat, det behöver inga extra kryddor. Smaklig dopp nästa jul.<BR/>IngerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-9841252713753742262008-12-25T10:49:00.000+01:002008-12-25T10:49:00.000+01:00Låt mig ändå slå ett slag för doppet. Det är en fa...Låt mig ändå slå ett slag för doppet. Det är en fantastisk jultradition och dessutom en högtidsstund för bröd- och skinkälskare.<BR/><BR/>Om man som du gör Cajsa Wargs skinka får man ett helt okej dopp genom att spä ut spadet som hamnar i långpannan under skinkan. Sedan kryddar man det utspädda spadet med ingefära, vitpeppar och julkryddor. Pappa gör så.<BR/><BR/>Själv kokar jag skinkan med lök, skivad ingefära, persiljerot, morot, palsternacka och rotselleri, lagerblad och kryddpeppar. Spadet jag får sedan reducerar jag till ungefär hälften. Det blir ett mumsigt dopp. Skinkan senapsgriljerar jag sedan.<BR/><BR/>I år doppade jag sedan <A HREF="http://paindemartin.blogspot.com/2008/12/pain-de-martins-julkalender-lucka-18.html" REL="nofollow">ditt fantastiska vörtbröd</A>. (Dock utan russin. Jag fixar inte russin i bröd - vet inte varför.) Servera med Halländsk långkål - grönkål som man förväller i lite av doppet och sedan steker med grädde, sirap och några tag med vitpepparkvarnen - skinka och en god stark och söt senap. En av julbordets stora höjdpunkter.<BR/><BR/>Förresten kan jag berätta att jag glömde att ha i 100g rågmjöl enligt ditt vörtbrödsrecept. Det gjorde degen kanske lite väl lös, men resultatet blev lysande. Vackert, håligt och mycket mycket gott.<BR/><BR/>Tack, och god fortsättning!Magnushttps://www.blogger.com/profile/03850635669280898508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54959889636928326122008-12-24T14:18:00.000+01:002008-12-24T14:18:00.000+01:00God jul!God jul!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-70051642141829084952008-12-24T10:04:00.000+01:002008-12-24T10:04:00.000+01:00Blöta är en av julens höjdpunkter. Tunnbröd doppas...Blöta är en av julens höjdpunkter. Tunnbröd doppas i skinkspadet. Sedan äts det med en rejäl klick smör, ett par skivor skinka och en god äppelmos. Det låter inte så gott, men en gång per år är det gourmetklass på den rätten. Tunnbrödet är så klart bakat i bagarstuga och vedeldad ugn.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09549277791716354066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-73362740576664556562008-12-24T08:42:00.000+01:002008-12-24T08:42:00.000+01:00Är du sugen tror jag man kan blanda ut spadet som ...Är du sugen tror jag man kan blanda ut spadet som åker ut skinkan då den grillas i ugnen. Iofs blev det jag samlade upp i en burk ganska mörkt och jag har inte varit sugen på att smaka det än...Unknownhttps://www.blogger.com/profile/07187250197991952986noreply@blogger.com