tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post3730540418699160482..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Ett ännu bättre havrebrödMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22754492331120141882012-06-27T10:17:45.353+01:002012-06-27T10:17:45.353+01:00That's really valuable information, I may rema...That's really valuable information, I may remark I practiced the similar stuff whilst I got the equal difficulty like the one who is talking.<a href="http://www.healingpatches.com" rel="nofollow">http://www.healingpatches.com/</a>Bogdannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61016044730844595642011-01-21T14:31:59.000+01:002011-01-21T14:31:59.000+01:00Hej Martin.
Jag dubblade satsen och gräddade i en...Hej Martin.<br /><br />Jag dubblade satsen och gräddade i en 4litersform.<br />Formen smorde jag och klädde med havrekli.<br />Det blev ett fantastiskt rostebröd. Familjen får inte nog.Eskilnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84617069372846474622010-12-17T20:36:25.307+01:002010-12-17T20:36:25.307+01:00Det här brödet är väldigt gott. Favorit för tillfä...Det här brödet är väldigt gott. Favorit för tillfället. Håller precis på och vilar o viker. Sen ska jag prova nattjäsning i kylen och in i ugnen imorgon bitti!Daghttps://www.blogger.com/profile/06049911948679168266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-50182770267795549072010-11-04T22:33:39.079+01:002010-11-04T22:33:39.079+01:00Hej! Jag ökade receptet med 50%, men tog en rätt g...Hej! Jag ökade receptet med 50%, men tog en rätt generös slatt med överbliven havregrynsgröt i degen också, samt använde ett mjöl med korn i. Det blev dödsgott!<br />@Nybörjaren: SÅdan var min ugn också - låt den bli varm riktigt länge och om du har varmluftsfunktion, använd den. Sänk inget när du sätter i bröden och låt dem vara inne 10-15 minuter extra. Det funkade iallafall för mig.TinTinhttps://www.blogger.com/profile/07790054479139432702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64443001473092696922010-10-15T19:08:56.880+01:002010-10-15T19:08:56.880+01:00Hej
Vad gör man om man har en ugn som bara går til...Hej<br />Vad gör man om man har en ugn som bara går till 230 grader? Svårt att få upp den till 275. Har någon förslag på hur jag ska göra (förutom att köpa en ny ugn alltså)?Nybörjarennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18915605187182097822010-10-11T20:29:40.141+01:002010-10-11T20:29:40.141+01:00Jag provade att byta ut en del av vetet mot skrädm...Jag provade att byta ut en del av vetet mot skrädmjöl (tror det var 100 g) och det blev en väldigt fin smak, hjälpte fram den rostade smaken från havreflingorna (och det är ju inte så konstigt....)Daniel Knoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-86104094092800011472010-10-09T02:58:40.123+01:002010-10-09T02:58:40.123+01:00Oj, vilket gott bröd!Oj, vilket gott bröd!Sandranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-15912531318528880802010-10-07T13:46:19.800+01:002010-10-07T13:46:19.800+01:00Men shit vilken mumsig blogg, här måste jag hålla ...Men shit vilken mumsig blogg, här måste jag hålla mig ifrån, annars går jag aldrig ner i vikt! ;)Suzanhttps://www.blogger.com/profile/10286715028874679500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-73458504982012431642010-10-06T05:38:19.775+01:002010-10-06T05:38:19.775+01:00vad är det för jäst som används?vad är det för jäst som används?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88063676257023767992010-10-05T20:53:35.199+01:002010-10-05T20:53:35.199+01:00Tack för receptet, det blev mycket gott! Det var s...Tack för receptet, det blev mycket gott! Det var svårt att inte äta upp det på en gång...Patríciahttps://www.blogger.com/profile/03574322019182227407noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25308006837265707322010-10-04T21:52:57.058+01:002010-10-04T21:52:57.058+01:00Startade min första surdegsgrund förra veckan och ...Startade min första surdegsgrund förra veckan och provade nu att baka på det, succe! Grymt saftigt och gott bröd.Johannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84483304710772778002010-10-03T19:55:00.225+01:002010-10-03T19:55:00.225+01:00Tummen upp igen! Detta bröd blev väldigt gott. Jag...Tummen upp igen! Detta bröd blev väldigt gott. Jag var lat och blandade i assistenten, vilket funkade bra.Lindanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68559408811585927612010-10-02T18:47:53.463+01:002010-10-02T18:47:53.463+01:00Detta var det godaste brödet jag gjort på länge. M...Detta var det godaste brödet jag gjort på länge. Mkt saftigt och en härlig smak av den rostade havren.<br />/SaraSarahttp://www.solgaarden.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-85078116363606150072010-10-01T21:29:33.889+01:002010-10-01T21:29:33.889+01:00ej Martin!
Jag har allt mer fastnat för bakning, ...ej Martin!<br /><br />Jag har allt mer fastnat för bakning, och i och med att jag lånade din "Surdegsrecept"bok så har jag nu gjort mina första surdegsbröd. Känns fantastiskt! Tänk att man kan bli så lycklig över att baka:)<br />Jag gjorde russin- & solrosfrönsbrödet, mycket gott! Om du vill kan du gå in och kika hur det blev.<br />Tack för alla tips och råd som finns i boken!<br /><br />Mvh,<br /><br />AnjaAnjahttp://www.pianoandfirewood.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-2758006150408497922010-10-01T21:28:56.311+01:002010-10-01T21:28:56.311+01:00Hej Martin!
Jag har allt mer fastnat för bakning,...Hej Martin!<br /><br />Jag har allt mer fastnat för bakning, och i och med att jag lånade din "Surdegsrecept"bok så har jag nu gjort mina första surdegsbröd. Känns fantastiskt! Tänk att man kan bli så lycklig över att baka:)<br />Jag gjorde russin- & solrosfrönsbrödet, mycket gott! Om du vill kan du gå in och kika hur det blev.<br />Tack för alla tips och råd som finns i boken!<br /><br />Mvh,<br /><br />AnjaAnjahttp://www.pianoandfirewood.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84264215339881264412010-10-01T21:28:50.148+01:002010-10-01T21:28:50.148+01:00Hej Martin!
Jag har allt mer fastnat för bakning,...Hej Martin!<br /><br />Jag har allt mer fastnat för bakning, och i och med att jag lånade din "Surdegsrecept"bok så har jag nu gjort mina första surdegsbröd. Känns fantastiskt! Tänk att man kan bli så lycklig över att baka:)<br />Jag gjorde russin- & solrosfrönsbrödet, mycket gott! Om du vill kan du gå in och kika hur det blev.<br />Tack för alla tips och råd som finns i boken!<br /><br />Mvh,<br /><br />AnjaAnjahttp://www.pianoandfirewood.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-78723392108435152092010-10-01T21:28:45.514+01:002010-10-01T21:28:45.514+01:00Hej Martin!
Jag har allt mer fastnat för bakning,...Hej Martin!<br /><br />Jag har allt mer fastnat för bakning, och i och med att jag lånade din "Surdegsrecept"bok så har jag nu gjort mina första surdegsbröd. Känns fantastiskt! Tänk att man kan bli så lycklig över att baka:)<br />Jag gjorde russin- & solrosfrönsbrödet, mycket gott! Om du vill kan du gå in och kika hur det blev.<br />Tack för alla tips och råd som finns i boken!<br /><br />Mvh,<br /><br />AnjaAnjahttp://www.pianoandfirewood.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-79045156959861987622010-10-01T10:27:20.540+01:002010-10-01T10:27:20.540+01:00Hej Martin.
Ang, en oöm plåt. Kan man inte sätta i...Hej Martin.<br />Ang, en oöm plåt. Kan man inte sätta in en rostfri liten bunke med isbiter i botten på ugnen? Har du slutat att spraya bröden?Hälsningar/VanjaVanjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-35540761717474393712010-10-01T09:13:42.829+01:002010-10-01T09:13:42.829+01:00Hej Martin!
En ödmjuk fråga;
har du alls intresse ...Hej Martin!<br />En ödmjuk fråga;<br />har du alls intresse av att tipsa om bakkurser med surdeg? Jag har drivit gårdsbageri med bakkurser flera år och ser nu en boom för intresset att handfast lära sig surdegsbakning - ja det vet du allt om! <br />Mvh IngridEnglas Skafferihttps://www.blogger.com/profile/03626060347683967194noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21946363372593212422010-09-30T19:49:32.881+01:002010-09-30T19:49:32.881+01:00Häromveckan gjorde jag vildjäst enligt ditt recept...Häromveckan gjorde jag vildjäst enligt ditt recept, på fikon (ICA gott livs ekologiska), och det blev riktigt bra! I dag har vi fått njuta av levainreceptet på samma uppslag i din första bok. Ååh så gott det var och hålen var nog godast! :) Det bästa är ju att jag har deg kvar så i morgon kväll blir det några levainbröd till!Marienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-80291857109879033962010-09-30T09:10:05.870+01:002010-09-30T09:10:05.870+01:00Härligt bröd! Första gången med havregryn och det ...Härligt bröd! Första gången med havregryn och det blev ju riktigt bra. Känns som det håller sig saftigare längre. Hade lite svårt att få brödet att lyfta sig men jag hoppas att en baksten kan lösa det problemet...Unknownhttps://www.blogger.com/profile/05493799090696900352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-74984309716316192162010-09-28T22:44:52.186+01:002010-09-28T22:44:52.186+01:00Jag är inget stort fan av stora hål och brukar där...Jag är inget stort fan av stora hål och brukar därför runddriva degen i efterhand och inte vika. I receptet rörs ingredienserna ihop utan att köras i assisstent, kan man skippa vikningen ändå och göra som jag brukar eller leder det till att degen inte "motioneras" ordentligt?<br /><br />Kan tänka mig att assisstenten kanske jobbar ut vattnet ur havregrynen och gör det hela för fuktigt.<br /><br />Kan ju iofs runddriva den OCH vika den, några idéer?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18731445591105414072010-09-28T21:50:17.947+01:002010-09-28T21:50:17.947+01:00Patrik: Rostningen ger god smak, skållningen gör a...Patrik: Rostningen ger god smak, skållningen gör att havregrynen tar upp mycket vatten och på så vis ger ett saftigt bröd.<br /><br />Maja: Jag har själv inte testat, men jag skulle tro att det går fint att baka även med degblandare. Kör degen i degblandaren 10-15 minuter, låt jäsa 1 1/2 eller så och baka sedan ut som i receptet. <br /><br />Kari-Anne: Just som Astrid svarar, plåten kan bli bucklig av temperaturskillnaden (tack Astrid!).<br /><br />Sebastian: Kul!<br /><br />Anonym (om skrädmjöl): Det kan nog gå fint! Kanske behöver du justera vattenmängden något, men det märker du ju.<br /><br />Sandra: En gissning är att surdegen inte är så pigg som den ska. En alltför sur surdeg ger en kladdig deg som jäser dåligt.<br /><br />Lotta: Roligt! En dag ska jag också testa att baka med öl.<br /><br />Viveca: Tack, och bra gjort med det glutenfria brödet! <br /><br />Johan: Om du bara blandar i solroskärnorna i degen och inte lägger dem i blöt eller så, så tror jag inte du behöver addera så mycket vatten. 25 gram kanske?<br /><br />Sigridmaria: Attans! Svårt att säga vad det kan vara för fel förstås … Den står väl inte för kallt? Leta upp ett varmt ställe i köket, ett tips kan vara skåpet ovanför kylen, där är det ofta några grader över rumstemperatur.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-52031485618986891152010-09-28T19:00:16.247+01:002010-09-28T19:00:16.247+01:00hejsan!
Jag och min pappa tycker att det är mycket...hejsan!<br />Jag och min pappa tycker att det är mycket roligt att baka med surdeg, men efter semestern har surdegen varit väldigt dålig. Vi har börjat om några gånger och i söndags köpte vi nytt mjöl. Det funkade på en gång! Surdegen jäste över och vi matade den som det står i DN's recept. Men, den dag två, då jag matade den på eftermiddagen gav mjölet ingen ny effekt. Den är lika trist som förut, fastän den haft en explosiv början! Jag använder inte YES till att diska, då jag läst att det kan påverka surdegen. Har du något humm om vad det kan vara ?:/ Tacksam för svar.sigridmariaahttp://www.sigridmariaa.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-62013992107048564602010-09-28T18:35:53.823+01:002010-09-28T18:35:53.823+01:00Martin, hur mycket extra vatten upplever du att de...Martin, hur mycket extra vatten upplever du att det krävs om man vill lägga till t ex 100 g solroskärnor i ett recept? På ett ungefär, alltså. Tack!Johannoreply@blogger.com