tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post3566047299958423560..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Baka själv – spara tusenlappar!Martin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-17373456794515289802012-09-09T17:46:21.150+01:002012-09-09T17:46:21.150+01:00Nu har Bagaren och Kocken sänkt priserna på jäskor...Nu har Bagaren och Kocken sänkt priserna på jäskorgar. <br />http://www.bagarenochkocken.se/jaskorgarAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-14312828952609471232009-06-17T17:54:12.042+01:002009-06-17T17:54:12.042+01:00vi sparar massor! Har 4 barn så det går åt en hel ...vi sparar massor! Har 4 barn så det går åt en hel del... :)<br />Och hemmabakat surdegsbröd är ju såå gott!Ellas digidesignhttps://www.blogger.com/profile/04216989295404321338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49745043623098569142009-06-04T23:25:27.417+01:002009-06-04T23:25:27.417+01:00För er som bor i Halland och vill handla mjöl på s...För er som bor i Halland och vill handla mjöl på storpåse så finns ju Berte Qvarn i Slöinge. Mjölet säljs av SIA i deras lagerförsäljning. Kommer inte ihåg vad det kostar att handla där, men de har både bagerivete och ekologisktmjöl. Är för övrigt de som levererar ICAs ekologiska mjöl i "I love ECO" serien. Dessutom kan man ju passa på att köpa en massa billig glass när man ändå är där:)Peternoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-73815467292768041222009-04-27T08:16:00.000+01:002009-04-27T08:16:00.000+01:00Jag bakar för att brödet blir billigare, godare oc...Jag bakar för att brödet blir billigare, godare och för att surdegsbröd är nyttigare för vegetarianer. Dessutom är det kul att hitta nya smaksättningar på brödet:)<br /><br />Maria: Kul idé:)CrimsonAnnahttps://www.blogger.com/profile/11043909999314559365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-65454221412062182742009-04-26T19:22:00.000+01:002009-04-26T19:22:00.000+01:00så himla fin blogg du har!så himla fin blogg du har!Idahttp://www.fabulousfood.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88627184832111828972009-04-26T17:56:00.000+01:002009-04-26T17:56:00.000+01:00Martin, och alla andra bakintresserade, jag har et...Martin, och alla andra bakintresserade, jag har ett förslag till er: Ha bakkurser hemma hos kompisar, som ett Tupperware fast utan halvt köptvång på plastbyttor som ska överleva ens egen död (tydligen), där den mest bakkunnige instruerar och visar!<br /><br />Jag hade min första sån här kurs i helgen, har haft mer organiserade kurser tidigare, men det här var jättekul! Det fungerar faktiskt om man bara har ett tillräckligt stort kök att husera i och det föder bakglädje och är dessutom ett trevligt sätt att träffas på!<br /><br />Och kanske det här får fler att börja baka mer, hemma!Mariahttps://www.blogger.com/profile/08854790921396371319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-63236774570960013632009-04-24T14:39:00.000+01:002009-04-24T14:39:00.000+01:00Tack Johan och Ian! Nu blir det till att baka!Tack Johan och Ian! Nu blir det till att baka!Adamnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88932682398530226732009-04-24T14:29:00.000+01:002009-04-24T14:29:00.000+01:00jag bakar oxå det mesta av mitt bröd själv.. att m...jag bakar oxå det mesta av mitt bröd själv.. att man tjänar så mycket på det trodde jag aldrig?Emmahttp://emmalajnens.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40996959194132925352009-04-23T14:08:00.000+01:002009-04-23T14:08:00.000+01:00Ett bra och inspirerande inlägg. Att det hembakta ...Ett bra och inspirerande inlägg. Att det hembakta sedan smakar bättre gör ju inte saken sämreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61201435432602512502009-04-23T09:28:00.000+01:002009-04-23T09:28:00.000+01:00Anonym (om priset på mjöl): Jag betalar alltså 11:...Anonym (om priset på mjöl): Jag betalar alltså 11:90 för ett kilo mjöl, 24 kr för en tvåkilospåse. Köper man en 10-kilossäck på Saltå kvarn betalar man 11 kr kilot, men mycket billigare än så blir det nog inte för oss Svenssons. <br /><br />Maria: Änglamarks mjöl är toppen, det brukar jag köpa om jag inte kommer över specialvete.<br /><br />Stefan: Du kan ju prova att göra två riktigt tunga formbröd av det. Häll i några nävar solrosfrön, lite linfrö, en knapp matsked salt och sedan mjöl tills du får en lagom tjock deg. Låt jäsa ordentligt (typ dubbel storlek), lägg över i smörade formar och så skjuts in i ugnen, 200 grader en timme ungefär.<br /><br />Eva: En sån bra låda!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-27044949992581959132009-04-23T09:14:00.000+01:002009-04-23T09:14:00.000+01:00Vi bor i ett gammalt hus som vi värmer upp med ved...Vi bor i ett gammalt hus som vi värmer upp med vedspis och luftvärmepunp. Vi trivs, men tyvärr gjorde inte surdegen det - temperaturväxlingarna över dygnet (från 16 till 25 grader) gjorde att jag hade problem med att få fart på den. Vi har dessutom så lågt i tak att vi inte får plats med någonting ovanpå kylskåpet. <br /><br />Då skapade min man "surlådan" åt mig - en plastlåda (likadan som den vi använder till jäsning) som fodrades med frigolit. I den lägger vi elektriska skovärmare (inköpta endast för detta ändamål), och så locket på. Därinne trivs surdegen ypperligt, temperaturen kan variera mellan 22 och 26 grader, beroende på hur tätt locket ligger på. Ett par frottéhanddukar kan också användas för att justera temperaturen. Så nu bakar vi surdegsbröd varenda helg, och roligare har det aldrig varit att baka!Evanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20533646156623404432009-04-23T07:51:00.000+01:002009-04-23T07:51:00.000+01:00Martin: min rågsur är så gammal och död att jag sk...Martin: min rågsur är så gammal och död att jag ska starta en ny. Tänkte ge en del till en kompis - ska jag då starta med dubbla mängder av vatten, mjöl och äpple eller ska jag göra på annat sätt? Gäller samma vetesuren som jag sedan tänkte göra mha rågsuren?Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/04403212363016089035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49729793970495527202009-04-23T06:46:00.000+01:002009-04-23T06:46:00.000+01:00Martin, jag har kommit igång. Jäklar vad jag har k...Martin, jag har kommit igång. Jäklar vad jag har kommit igång! En fråga, ett tips efterlyses.<br />Jag har så jäkla svårt för att kasta mat som eg är prima vara. Eftersom jag har gjort i ordning sex laddningar som skall ges bort så blev det nästan 700 gr av vetesur och rågsur när jag matade igår. Det jag tog bort satte jag ihop en ny, gemensam bytta (ca 50/50 vete/råg alltså) och skickade i en liten laddning rågmjöl och vatten så att det satte igång igen. Har du provat att baka på en så tor laddning blandat någon gång? Har du någon ide? Jag vill helst inte slänga 800 gr prima surdeg utan använd allt i ett svep.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-86952251724601035552009-04-22T21:31:00.000+01:002009-04-22T21:31:00.000+01:00Sök på jäskorg i produktsöket på http://bakers.se/...Sök på jäskorg i produktsöket på http://bakers.se/ - det finns rätt mycket att välja på där. Åsså massor av andra mer eller mindre livsnödvändiga attiraljer för oss baknördar.Ianhttps://www.blogger.com/profile/09172012699880445365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-2400491705632582962009-04-22T20:58:00.000+01:002009-04-22T20:58:00.000+01:00De kostar 150 k styck på Saltå kvarns butik i Järn...De kostar 150 k styck på Saltå kvarns butik i Järna. Eller, de gjorde de i somras i alla fall.Johannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69819257603227699552009-04-22T20:27:00.000+01:002009-04-22T20:27:00.000+01:00Apropå det här med att spara pengar, är det någon ...Apropå det här med att spara pengar, är det någon som vet var man kan få tag på (billiga) jäskorgar? På Bakery & Spice kostar de 250 kr styck, och det är ju 500 spänn för två st.Adamnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76535691938632064262009-04-22T20:05:00.000+01:002009-04-22T20:05:00.000+01:00Vilken härlig brödblogg! Jag blir så sugen på att ...Vilken härlig brödblogg! Jag blir så sugen på att baka... Doften... Jag ska tipsa om den i min blogg!LeiaMiahttp://leiamia.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-62661275573517073872009-04-22T16:12:00.000+01:002009-04-22T16:12:00.000+01:00Hej! Jag bakade allt bröd när barnen var små. Vi ä...Hej! Jag bakade allt bröd när barnen var små. Vi är 7 st i vår familj. Jag räknade ut att jag sparade 4500kr per år och det var grovt räknat. Jag älskar att baka matbröd så när jag började plugga i början av 2000 talet insåg jag att jag inte skulle hinna med det den perioden. Detta var en sorg för mig men ett måste. Sedan dess har jag inte bakat allt bröd men jag längtar hela tiden att få baka matbröd. Nu har jag börjat med surdeg och det tar längre tid men blir mycket gott. Vi är bara 4 st hemma nu så vi behöver inte lika mycket bröd.Annacarinhttps://www.blogger.com/profile/15217078096223721095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-19863315920883625792009-04-22T15:24:00.000+01:002009-04-22T15:24:00.000+01:00Hej Martin. Tack för en toppenblogg! Läste lite bl...Hej Martin. Tack för en toppenblogg! Läste lite bland dina tidigare inlägg och såg en kommentar om änglamarks vetemjöl. Det har ju en proteinhalt på 13 %, även på min påse! Jag är förvånad måste jag säga. Har du testat det sen? Känns som att det borde binda mycket vatten o ge höga fina bröd?Marianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22099566477552546032009-04-21T13:48:00.000+01:002009-04-21T13:48:00.000+01:00Vart hittar "svensson" så billigt eko-mjöl?
Vi som...Vart hittar "svensson" så billigt eko-mjöl?<br />Vi som inte har plats för 25kg säckar.<br /><br />På vårt ica kostar 2kg 20kr för vanligt ekologiskt vetemjöl.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-85741368961036588302009-04-21T07:28:00.000+01:002009-04-21T07:28:00.000+01:00Jag tror att man blir lyckligare av att baka själv...Jag tror att man blir lyckligare av att baka själv.<br />Om vi inte hinner äta upp allt själva i den takt som jag bakar så ger jag gärna bort en limpa till kompisar eller tar med till jobbet. Då blir de också glada.Ankihttps://www.blogger.com/profile/11517031872755350830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18102786505563602882009-04-20T23:16:00.000+01:002009-04-20T23:16:00.000+01:00Ja visst är det ju så att det blir mycket billigar...Ja visst är det ju så att det blir mycket billigare att baka sitt bröd själv + att det är mycket gidare, och man vet vad man får i sig. Helt enkelt, alla borde baka sitt eget bröd:)Emiliesskafferihttp://emiliesskafferi.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-60059287375454678932009-04-20T21:02:00.000+01:002009-04-20T21:02:00.000+01:00Jag stod och glodde på nån slags ekologisk halvsto...Jag stod och glodde på nån slags ekologisk halvstor fralla för 10.90 st idag på Konsum. Blev till och med så häpen att jag mot allt förnuft och hyft gnällde lite inför en stackars anställd. Brukar baka 16 lika stora bullar varje gång. Det blir ju nästan lite timlön om man räknar att varje bulle är värd så mycket!blabarspaj.sehttp://www.blabarspaj.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-82918114381161669012009-04-20T20:00:00.000+01:002009-04-20T20:00:00.000+01:00... tja, och jämför man med köpebröd av motsvarand...... tja, och jämför man med köpebröd av motsvarande kvalitet (finns dock inte ens i min mellansvenska stad) så sparar man astronomiska summor. <br /><br />Jag har bakat allt bröd sedan i oktober då jag hittade din blogg. Hade ett litet break då min surdeg möglade och under den tiden fick vi "njuta" av köpt bröd igen. Löjligt dyrt och totalt utan känsla. Inte ens sexåringen uppskattade det. <br /><br />Nu är nästa surdeg i full fart efter vårt ofrivilliga uppehåll. Vi njuter i fulla drag.Katrinhttps://www.blogger.com/profile/11070464301944450723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-77333933588288662252009-04-20T17:38:00.000+01:002009-04-20T17:38:00.000+01:00Med två tonåringar och ytterligare tre hungriga fa...Med två tonåringar och ytterligare tre hungriga familjemedlemmar är jag säker på att beloppet blir ännu högre. Sen brukar jag iofs kasta i lite olja, gryn, frön och annat, men kostnaden för det är klart försumbar :-)Birgitta Ånoreply@blogger.com