tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post2886337751186810652..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Alla fick surdeg med sig hemMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45408270538907924752011-02-27T14:00:14.797+01:002011-02-27T14:00:14.797+01:00Åh, då ska jag verkligen försöka komma ihåg att sä...Åh, då ska jag verkligen försöka komma ihåg att sätta på TVn. Vill gärna se dig i rutan. Skoj!Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18902369586450665642011-02-23T19:28:59.900+01:002011-02-23T19:28:59.900+01:00det blir längre och längre mellan bloggarna....
ha...det blir längre och längre mellan bloggarna....<br />har du tröttnat??<br />hoppas inte!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40010839383428363962011-02-23T14:01:41.947+01:002011-02-23T14:01:41.947+01:00Är ingen bagare...än men måste utmana mig själv. T...Är ingen bagare...än men måste utmana mig själv. Tips till en förstagångs-surdegs-bagare? och sen undrar jag - vad blir nästa baktrend.<br />Hälsar pernillaPernillahttp://www.pernillaelmquist.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-91382743615743087772011-02-23T10:18:46.767+01:002011-02-23T10:18:46.767+01:00Bra bröd kan aldrig bli passé!Bra bröd kan aldrig bli passé!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-29947869793634549882011-02-23T06:49:43.778+01:002011-02-23T06:49:43.778+01:00Det låter ju oroväckande, när något uppmärksammas ...Det låter ju oroväckande, när något uppmärksammas i "Efter tio" hos Malou von Sivers så vet man ju att det är något passé över det redan!Kurthttps://www.blogger.com/profile/02129475735150727429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49644619209597475382011-02-21T23:05:22.760+01:002011-02-21T23:05:22.760+01:00Malin: I princip kan du nog ersätta allt vetemjöl ...Malin: I princip kan du nog ersätta allt vetemjöl med råg, men du kan ju börja med en del av det, 80 gram eller så. Och så får du nog öka vattenmängden något eftersom (fullkorns-) råg tar upp mer vatten än vetemjöl.<br /><br />En som bakade ett gott bröd i helgen: Jag tycker att det brukar jäsa bra om den färdiga surdegen utgör ungefär en tredjedel av degens totala vikt. Blir det för mycket kan det bli för surt och jäsa dåligt. Men det beror också mycket på vilken typ av deg du har. Mycket förenklat kan man nog säga att en deg med större mängd fullkornsmjöl kan ta mer surdeg. (I en ljus deg är det lätt hänt att surdegen bryter ner glutenet vilket i sin tur gör att degen flyter ut.<br /><br />Kristina: Jag ska försöka lägga ut det i morgon (tisdag) kväll.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25353943605867200052011-02-21T22:05:00.857+01:002011-02-21T22:05:00.857+01:00Jag fick din bok "Enklare bröd" i födels...Jag fick din bok "Enklare bröd" i födelsedagspresent nyligen och jag älskar den redan! Det påminde mig också om att jag förut följde din blogg, kanske dags att börja igen. :-)Cissihttps://www.blogger.com/profile/02310353202023514961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-29440317562691328472011-02-21T14:16:29.112+01:002011-02-21T14:16:29.112+01:00Hej! De där baguetterna ser fantastiska ut! Jag hå...Hej! De där baguetterna ser fantastiska ut! Jag håller tummarna för att receptet kommer upp innan onsdag - ska ha släktkalas på torsdag och skulle gärna vilja bjuda på dessa små underverk.<br /><br />hälsar KristinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-27230567373547572942011-02-20T16:51:29.513+01:002011-02-20T16:51:29.513+01:00For en fantastisk lærerik blogg! Jeg kom over den ...For en fantastisk lærerik blogg! Jeg kom over den etter en artikkel i norske Aftenposten på nett :) Nå har jeg satt min første brøddeig med surdeig i, og er spent på om dette er en kunst jeg kan lære meg ved hjelp av din blogg og andre tips online :) Takk for inspirasjonen!Elin H.https://www.blogger.com/profile/10919763466856675452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-32451557978433068482011-02-20T15:50:45.700+01:002011-02-20T15:50:45.700+01:00Vilka sjukkkttt fina bröd du gör! Ska absolut titt...Vilka sjukkkttt fina bröd du gör! Ska absolut titta den 3 Mars.Niklashttp://bagerietochkoket.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43788738152598832352011-02-20T10:16:07.116+01:002011-02-20T10:16:07.116+01:00Tjo!
en fråga, jag borde naturligtvis testa mig fr...Tjo!<br />en fråga, jag borde naturligtvis testa mig fram till svaret, men tänkte fråga efter din åsikt. Vad händer om man tillsätter mer surdegsgrund än vad som står i receptet? Jäser det "för" fort, blir det för surt eller vad är det som sätter gränsen för hur mycket surdeg det ska vara i ett bröd??<br /><br />/En som bakade ett gott bröd i helgenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84274637592016003862011-02-20T10:16:06.882+01:002011-02-20T10:16:06.882+01:00Tjo!
en fråga, jag borde naturligtvis testa mig fr...Tjo!<br />en fråga, jag borde naturligtvis testa mig fram till svaret, men tänkte fråga efter din åsikt. Vad händer om man tillsätter mer surdegsgrund än vad som står i receptet? Jäser det "för" fort, blir det för surt eller vad är det som sätter gränsen för hur mycket surdeg det ska vara i ett bröd??<br /><br />/En som bakade ett gott bröd i helgenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-44701059366055400362011-02-19T20:19:12.544+01:002011-02-19T20:19:12.544+01:00vilken hederssak, att få ge mark något surrealisti...vilken hederssak, att få ge mark något surrealistiskt. tänk att det kommer han ju alltid minnas! :)Mikkanhttps://www.blogger.com/profile/07529037383318522355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45674122699130386392011-02-19T19:49:08.927+01:002011-02-19T19:49:08.927+01:00bakade dina rallarhalvor och de var riktigt goda, ...bakade dina rallarhalvor och de var riktigt goda, men jag håller med dig om att det nog ska vara ännu mer råg. Du skrev att du skulle testa och återkomma och det säger man ju ofta :) men kan man få en höftning du som har lite bättre koll på saker som vätska:mjöl relationer, själv är man nybörjare. Alltså: hur skulle ett rallarrecept med mer rågmjöl se ut?<br />jag förstår ju att eventuella misslyckade halvor är mina egna ;) men jag kan inte vänta långre!!malinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49252488996758859112011-02-18T17:34:42.443+01:002011-02-18T17:34:42.443+01:00Ser fram emot receptet!Ser fram emot receptet!Ullahttps://www.blogger.com/profile/03006742783894358989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20703280504308600222011-02-18T16:46:12.437+01:002011-02-18T16:46:12.437+01:00Trevligt, ska bli spännande att se detta program. ...Trevligt, ska bli spännande att se detta program. Hoppas att det nya baguettreceptet kommer snart.Vanjahttps://www.blogger.com/profile/13144255626169962674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-55540092993742535622011-02-18T16:40:22.777+01:002011-02-18T16:40:22.777+01:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Vanjahttps://www.blogger.com/profile/13144255626169962674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54261678137440542552011-02-18T16:36:41.218+01:002011-02-18T16:36:41.218+01:00*sitter och ler* Ja,saker man förbereder och har m...*sitter och ler* Ja,saker man förbereder och har mycket förhoppningar å blir väl aldrig som man tänkt sig riktigt. Men ett gott tecken är att de känns som om det går snabbt,när sekunder känns som minuter,blir man lite rädd för då stirrar man sig blind på att tiden "ska gå". Grattis oavsett,och jag hade blivit överlycklig om något gett mig en ny surdeg,en ny smak är aldrig fel...hmm..måste gå och mata mina i kylen inser jag,mitt fredagsnöje :)<br /><br />Trevlig helg!C. Tvillingmammahttps://www.blogger.com/profile/03401886804571446490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-81572987253957363832011-02-18T15:42:25.718+01:002011-02-18T15:42:25.718+01:00Hahaha, instämmer! Kul.Hahaha, instämmer! Kul.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89783906669194028702011-02-18T14:06:10.088+01:002011-02-18T14:06:10.088+01:00Haha, surrealistiskt.. Det är Mark Levengood som ä...Haha, surrealistiskt.. Det är Mark Levengood som är det snarare ;)<br />Ser framemot att för en gångs skull kolla på Malous morgonprogram!<br /><br />God helg, här skall bakas om en stund!@Receptomatenhttp://spisat.senoreply@blogger.com