tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post2802319249166046202..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Fel i Mersmak-receptMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76434285481225369782008-12-19T23:17:00.000+01:002008-12-19T23:17:00.000+01:00nu har jag som mitt första bröd med min egen surde...nu har jag som mitt första bröd med min egen surdeg provat detta recept. Var först lite i tvivel om vad för korn du menade, men eftersom jag inte inte hade "korn" tog jag hel råg. Har också beställt två böcker om bröd bla "classic sourdougs" där det står att man aldrig ska blanda jäst med surdeg... så det vågade jag ju inte då! hehe... Degen jäste perfekt båda gångerna, på bara några timmar per gång. Brödet blev helt otroligt gott och smakar mums.Johnny van Halhttps://www.blogger.com/profile/09536539480148879467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68683140676447566522008-12-19T23:16:00.000+01:002008-12-19T23:16:00.000+01:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Johnny van Halhttps://www.blogger.com/profile/09536539480148879467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-47154818473317396032008-12-11T13:48:00.000+01:002008-12-11T13:48:00.000+01:00Anonym/Naum: kolla här http://paindemartin.blogspo...Anonym/Naum: kolla här http://paindemartin.blogspot.com/2008/03/mrkt-surt-och-gott.html så får du tips om hur du får flingorna att fästa.elisabethhttps://www.blogger.com/profile/18318495761574649053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-72635075438311438222008-11-20T14:01:00.000+01:002008-11-20T14:01:00.000+01:00Först och främst så gratulerar jag till utmärkelse...Först och främst så gratulerar jag till utmärkelsen av den förnämliga bloggen.<BR/><BR/>Min fråga är - hur får du dinkelflingor att fästa, i synnerhet på toppen av brödet?<BR/><BR/>/NaumAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21238111699306075522008-11-17T14:48:00.000+01:002008-11-17T14:48:00.000+01:00Nu har jag bakat brödet, mums! Jag tog Saltåkvarns...Nu har jag bakat brödet, mums! Jag tog Saltåkvarns 4 korn, det blev bra. Kan tillägga om någon undrar att det funkar precis med 2 stycken 1,5 litersformar. <BR/><BR/>EvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-31423639137259863372008-11-17T09:03:00.000+01:002008-11-17T09:03:00.000+01:00Mat & dryck: Jag har en Electrolux assisten (o...Mat & dryck: Jag har en Electrolux assisten (också med timer) som jag är nöjd med. <BR/><BR/>Angelica: Sorry, missade din första fråga, men det tycks ju ha löst sig ändå. Hej!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-12036009989309894412008-11-17T08:22:00.000+01:002008-11-17T08:22:00.000+01:00Och eftersom ingen genialisk lösning på min undran...Och eftersom ingen genialisk lösning på min undran dök upp gjorde jag slag i saken och satte mitt livs första surdeg i veckan. Och Kornbröd med dinkelflingor blev kanon! Tack för inspirationen!!!<BR/><BR/>/AngelicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-86370599843177318172008-11-07T20:31:00.000+01:002008-11-07T20:31:00.000+01:00På tal om assistenter så har jag en Elektrolux som...På tal om assistenter så har jag en Elektrolux som är sisådär 25 år gammal. Den fungerar utmärkt fortfarande, har bara bytt rulle ett par gånger. I helgen blir det ett nytt försök med "kornbröd med dinkelflingor", nu med en dl extra rågmjöl. Har också satt min första vildjäst på aprikos på jäsning. Håller tummarna för den.Kerstinhttps://www.blogger.com/profile/14199402842314584222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61533565325886266172008-11-07T11:20:00.000+01:002008-11-07T11:20:00.000+01:00Det här låter fantastiskt gott! En fråga bara. Jag...Det här låter fantastiskt gott! En fråga bara. Jag har ännu inte kommit mig för att sätta en surdeg. Det borde gissningsvis gå att få ett skapligt resultat på en fusksurdeg i starten och en gnutta jäst i degen dag 2. Något du har provat, eller får jag gissa mig fram till mängder på egen hand?<BR/>/AngelicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-57117251671329393572008-11-06T10:53:00.000+01:002008-11-06T10:53:00.000+01:00Usch så trist när det blir fel i recept. Men du ha...Usch så trist när det blir fel i recept. Men du har ju en trogen beundrarskara här ändå. Förhoppningsvis står adressen till din blogg i tidningen, då får man ju tro att folk hittar hit och därmed till din rättelse.Ulla PEhttps://www.blogger.com/profile/14030581478942336514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45781737540794306672008-11-06T09:48:00.000+01:002008-11-06T09:48:00.000+01:00Electrolux assistent! M e d timer, den är faktist ...Electrolux assistent! M e d timer, den är faktist bra, saknar en på min..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45437711137412709102008-11-05T22:11:00.000+01:002008-11-05T22:11:00.000+01:00Martin, fin blogg!Vilken degblandaare skulle du re...Martin, fin blogg!<BR/><BR/>Vilken degblandaare skulle du rekommendera? Behöver köpa en ny...Mat och Dryckhttps://www.blogger.com/profile/00574044269909340507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43691993193512580912008-11-05T20:18:00.000+01:002008-11-05T20:18:00.000+01:00Jag bakade receptet som i Coop:s version och ja, d...Jag bakade receptet som i Coop:s version och ja, det blev lite konstigt tyckte jag men gott ändå. Nu ska jag baka den riktiga versionen! Det irriterade mig att måtten var angivna i dl. Jag föredrar att använda vågen...RosaMiltonhttps://www.blogger.com/profile/04882619972722660882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-82572387611448340832008-11-05T16:37:00.000+01:002008-11-05T16:37:00.000+01:00Hjälp!Jag får inte tag på Mersmak med dina recept,...Hjälp!<BR/>Jag får inte tag på Mersmak med dina recept, vore trevligt att få tillgång till de övriga brödrecepten (med viktmått)!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-81729664818396028112008-11-05T16:27:00.000+01:002008-11-05T16:27:00.000+01:00Om det blir något kvar (vilket jag iofs har för mi...Om det blir något kvar (vilket jag iofs har för mig att det inte blir) ska det med i degen.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-12722546596047821782008-11-05T16:23:00.000+01:002008-11-05T16:23:00.000+01:00Ska vattnet, som du skållar de hela korn-kornen me...Ska vattnet, som du skållar de hela korn-kornen med, vara med i degen eller sila du bort vattnet (om det nu blir något vatten kvar)?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-71669689234701028372008-11-05T15:49:00.000+01:002008-11-05T15:49:00.000+01:00Japp, saltet kan vara med från början. Nu står din...Japp, saltet kan vara med från början. Nu står dinkelflingor med också. hej!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-35554048829739492172008-11-05T15:39:00.000+01:002008-11-05T15:39:00.000+01:00Skall saltet vara i hela blandningstiden? Kan kans...Skall saltet vara i hela blandningstiden? <BR/><BR/>Kan kanske vara bra att ha med dinkelflingor bland ingrediensförteckningen (eller är jag blind? :D).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25809151627494482592008-11-05T14:49:00.000+01:002008-11-05T14:49:00.000+01:00Hej Martin!När du använder rågmjöl, är det fint el...Hej Martin!<BR/>När du använder rågmjöl, är det fint eller grovt, eller spelar det ingen roll?Monishttps://www.blogger.com/profile/17693526845499339981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-13267159125512661862008-11-05T14:41:00.000+01:002008-11-05T14:41:00.000+01:00Aha, de hade ändrat det också … Tanken är att det ...Aha, de hade ändrat det också … Tanken är att det ska vara hela korn av <I>korn</I>. <A HREF="http://sv.wikipedia.org/wiki/Korn" REL="nofollow">Hordeum vulgare</A> alltså.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76319403062031428932008-11-05T14:02:00.000+01:002008-11-05T14:02:00.000+01:00Nu ser jag att det står hela korn här, men i artik...Nu ser jag att det står <I>hela korn</I> här, men i artikeln stod det typ <I>hela korn av till exempel dinkel</I>. Vad menar du egentligen?Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-14361169031916736142008-11-05T14:00:00.000+01:002008-11-05T14:00:00.000+01:00Men det är väl inte Coops fel att du kallar det ko...Men det är väl inte Coops fel att du kallar det kornbröd, trots att det inte är något av sädesslaget korn i brödet?Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69180150116872164552008-11-05T13:58:00.000+01:002008-11-05T13:58:00.000+01:00Jag tycker att du ska kräva en rättelse och ett ge...Jag tycker att du ska kräva en rättelse och ett genmäle. Det är din heder som står på spel.Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.com