tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post2670652139919778063..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Matigare midsommarMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-60981668474161559522011-04-16T14:20:59.769+01:002011-04-16T14:20:59.769+01:00Mjukt och fluffigt, spänstigt och segt. Och en kri...Mjukt och fluffigt, spänstigt och segt. Och en krispig skorpa. Ja du, det här kan man verkligen kalla bröd!Mattiasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-809331135762500362010-08-08T16:31:17.427+01:002010-08-08T16:31:17.427+01:00Helt fantastiskt gott bröd! Tog ju visserligen en ...Helt fantastiskt gott bröd! Tog ju visserligen en halv dag att baka men lätt värt det :)Alexanderhttp://inkognito.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54938469705119032872010-07-26T20:42:45.819+01:002010-07-26T20:42:45.819+01:00Nej det här fungerade inte alls. Degen är alldeles...Nej det här fungerade inte alls. Degen är alldeles för lös och trots att jag kände det direkt och slängde i mer mjöl (40-50 gram), blev det bara slafs. Jag bakar eländet och kollar hur det blir.Matshttps://www.blogger.com/profile/15013709128356031272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69237901863943406822010-07-12T16:39:39.972+01:002010-07-12T16:39:39.972+01:00Fantastiskt gott med stora, fina hål! Skönt att in...Fantastiskt gott med stora, fina hål! Skönt att inte behöva knåda degen så mycket (särskilt när det vanligtvis är gjort för hand). Tack, tack!Sandranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89424256563352330762010-06-30T23:36:59.492+01:002010-06-30T23:36:59.492+01:00Andreas: De där vikningarna jag gör under tiden de...Andreas: De där vikningarna jag gör under tiden degen jäser ersätter så att säga den traditionella knådningen. Resultatet blir inte exakt samma, men det blir ändå mycket bra. Jag skulle tro att de flesa bröden i boken skulle kunna bakas med den här metoden.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68906235773810501202010-06-30T17:31:07.974+01:002010-06-30T17:31:07.974+01:00Jag förstår inte. Varför behöver brödet inte knåda...Jag förstår inte. Varför behöver brödet inte knådas? Jag trodde lite det var det som skapade glutentrådar och saftiga bröd. Gäller det här alla bröd i din bok t.ex. stureby levainena?<br /><br />Just som jag trodde jag hade "förstått" det där med bakning vänder du det uppochned... igen! :-)Andreasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45554513282238304182010-06-29T15:46:04.680+01:002010-06-29T15:46:04.680+01:00Kalasgott bröd! Degen blev lite lös och det hade i...Kalasgott bröd! Degen blev lite lös och det hade inte blivit kul på en plåt. Bakade av det i järngryta. Blev superfint...högt och med stora hål :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/15666557028797777620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89769269183945447112010-06-28T22:07:48.070+01:002010-06-28T22:07:48.070+01:00Måste lägga till att brödet blev kolossalt; både g...Måste lägga till att brödet blev kolossalt; både gott och till storlek!<br />Jäste det i korg (dukrslaget) istället för det hotade att rinna ut över hela köksbänken...TinTinhttps://www.blogger.com/profile/07790054479139432702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20818338528905573292010-06-28T18:17:46.934+01:002010-06-28T18:17:46.934+01:00Jag har också haft problem med termometrarna - de ...Jag har också haft problem med termometrarna - de hävdar ivrigt 98° trots att det sedan bevislingen inte varit färdigt... Har provat med 2 stycken olika digitaltermometrar med lång pinne och den har garanterat varit mitt i bördet. Samma problem varje gång, oavsett brödtyp.TinTinhttps://www.blogger.com/profile/07790054479139432702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-41407827847074928662010-06-26T22:32:02.733+01:002010-06-26T22:32:02.733+01:00Anonym (om baktider): Hmm, mysko. Kanske hamnade d...Anonym (om baktider): Hmm, mysko. Kanske hamnade din termometer inte i mitten av brödet utan i kanten? 15 minuter låter lite, jag skulle inte hänga upp mig på termometern i det här fallet utan baka brödet tills det ser bra ut och känns bra när du knackar lite i botten. Ska jag vara ärlig så använder jag termometern mest till lite grövre bröd, som tunga rågbröd. <br /><br />Emil O: Att surdegen är lite väl sur kan nog vara en förklaring, vetemjölskvaliteten kan vara en annan. Hur mycket vatten har du i förhållande till mjöl?<br /><br />Josefin: Hoppas det smakade!<br /><br />Gustav: Jo, det är mycket vatten i degen (nästan 80 procent av mjölmängden) men det var så jag bakade det. Kanske får du ihop degen under vikningarna, ta i lite mer mjöl annars. Hoppas du får ordning på den.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-87849257748461197522010-06-26T22:05:48.149+01:002010-06-26T22:05:48.149+01:00Hmmm...
Stämmer verkligen receptet. Väldigt mycke...Hmmm...<br /><br />Stämmer verkligen receptet. Väldigt mycket vätska jämnfört med det godaste med dinkel. Mitt bak ser ut som dina bilder fram till man rört ihop andra omgången och känns då väldigt löst. <br /><br />Vid vikningarna var det också extremt löst. Nästan som en fördeg. Jag körde vidare ändå för att se vad det blir men stämmer receptet?Gustav Eriksonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59360647201265855052010-06-26T11:07:14.987+01:002010-06-26T11:07:14.987+01:00Alternativt ta ditt favoritvetemjöl och kombinera ...Alternativt ta ditt favoritvetemjöl och kombinera med grovt eller fint rågmjöl. Då blir det "riktiga" bröd men god rågsmak. Rågsikt klarar man sig utan egentligen men det är ett lättarbetat mjöl.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/14386661021975150242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64535793826298006332010-06-25T11:07:50.772+01:002010-06-25T11:07:50.772+01:00Detta recept måste testas, ser riktigt gott ut! Sj...Detta recept måste testas, ser riktigt gott ut! Själv satsade jag på en ljusgrön levain med dill- och gräslökssmak till midsommar. Recept finns här om någon blir sugen http://bageriboestorp.blogspot.com/2010/06/boestorps-midsommarlevain.htmlKarolina Phttps://www.blogger.com/profile/12606370413822395334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-91407831017097035442010-06-25T08:24:50.660+01:002010-06-25T08:24:50.660+01:00Tack för detta recept! Igår när du la upp det spra...Tack för detta recept! Igår när du la upp det sprang jag genast ner och köpte rågsikt och nu har jag kommit till sista steget när brödet ligger & jäser på bakbordet, ungen är varm och redo. Ska bli gott!<br />Glad midsommar!Josefinhttps://www.blogger.com/profile/08054045243753999138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-39176774795240832852010-06-25T06:55:31.901+01:002010-06-25T06:55:31.901+01:00Jag har ett klart problem med formen på mina bröd,...Jag har ett klart problem med formen på mina bröd, de flyter alltid ut åt sidorna och blir till slut något slags oavsiktlig foccacia. Jag har en jäskorg men mina bröd brukar fastna i dom och gå sönder totalt när dom ska ur den. Jag försöker få till en hög vattenhalt i bröden för att det inte ska bli för kompakt, kanske har gått ett steg för långt. Har jag för lös deg? Är den för litet knådad? Tror inte den är överjäst, kan det vara att surdegen blivit översur? Kan avsaknad av baksten göra att brödet inte reser sig i ugnen? Tacksam för alla tips.Emil O.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-9212518044400605022010-06-24T15:43:54.800+01:002010-06-24T15:43:54.800+01:00Hej Martin! Först: En strålande bok! Jag är en per...Hej Martin! Först: En strålande bok! Jag är en periodare vad gäller bakning och är just nu i gång nästan dygnet runt. Men, jag är inte helt på det klara med temperaturer. Sedan jag köpte en baktermometer (typ en sån som du tar) är jag konfys. Som nu t ex; jag gör Stureby Levain och redan efter 15 minuter är bröden uppe i 98°. Jag får panik och kastar ut dem men finner dem alldeles för fuktiga och tunga fast skorpan är fin. Vad ska jag gå efter? Tid eller temperatur. Jag har följt dina ugnstrix (lufta, sänka, istärningar mm)?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-47917320250078992612010-06-24T14:24:49.547+01:002010-06-24T14:24:49.547+01:00Glad Midsommar Martin.
Du är min brödhjälte!
Peter...Glad Midsommar Martin.<br />Du är min brödhjälte!<br />PeterAnonymousnoreply@blogger.com