tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post2652001626513806846..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Experiment med ljusa brödMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-79180899996925271962008-11-01T23:19:00.000+01:002008-11-01T23:19:00.000+01:00Annika: När jag har använt mypomjöl (vilket jag sä...Annika: När jag har använt mypomjöl (vilket jag sällan gör trots allt) har jag tagit 15–20 g myponmjöl till 1000 g vetemjöl.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-53918605284334416462008-11-01T21:40:00.000+01:002008-11-01T21:40:00.000+01:00Hur mycket nyponmjöl ska man ha i degen??Har inte ...Hur mycket nyponmjöl ska man ha i degen??<BR/>Har inte hittat något svar på detta någonstans.<BR/>hälsningar<BR/>annikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-87382932203479987732007-12-23T14:02:00.000+01:002007-12-23T14:02:00.000+01:00Har du funderat på att göra om ditt nypontest med ...Har du funderat på att göra om ditt nypontest med enbart nyponmjöl? Jag tror att resultatet blir lite mer rättvist om du använder nyponmjöl istället för nyponpulver. Nyponmjölet är ju en ren produkt utan tillsatser, med hög halt av askorbinsyra (C-vitamin). Till nyponpulver är det tillsatt socker, extra askorbinsyra och citronsyra samt förtjockningsmedel. Det blir alltså så många andra faktorer som kan påverka ditt slutresultatet om du testar med pulver.<BR/><BR/>Jag använder nyponmjöl ibland och tycker mig känna och se en viss skillnad i speciellt lösa degar. Jag har dock inte gjort jämförelser "bredvid" varandra, utan med två på varandra följande degar, samt med vetemjöl special (vanlig) och saltås vetemjöl special. Föredrar Saltås mjöler alla gånger. Även om brödet blir en smula plattare, så blir ju smaken överlägsen, med Saltås mjöler.<BR/>Hälsningar Christina/Brödnörd i LundAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66393529506288234522007-09-24T12:29:00.000+01:002007-09-24T12:29:00.000+01:00Salt i slutet, no doubt about it. Och det löser si...Salt i slutet, no doubt about it. Och det löser sig, oro er inte.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-80429971871808824172007-09-24T09:39:00.000+01:002007-09-24T09:39:00.000+01:00Jag brukar ha i saltet när det är ca 5 minuter kva...Jag brukar ha i saltet när det är ca 5 minuter kvar, då är det inget problem med blandningen. Om det gör någon skillnad eller inte törs jag inte svara på, men det känns bra!<BR/><BR/>På Rosendals bageri vet jag att de struntar i den detaljen eftersom det skulle vara fatalt om de glömde saltet helt och hållet (och deras bröd är ju underbara, så det kan inte vara helt avgörande).Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67495868698987461392007-09-24T06:03:00.000+01:002007-09-24T06:03:00.000+01:00Jag kanske har missat det, men hur är det med salt...Jag kanske har missat det, men hur är det med saltet? Endel menar ju att det skulle ha negativ effekt på gluten, och att man skall inte skall ha i saltet förrän vid sista knådningen? Men då är det ju hopplöst att få det jämt utspritt i degen.Kurthttps://www.blogger.com/profile/02129475735150727429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-82559867983135058932007-09-23T16:20:00.000+01:002007-09-23T16:20:00.000+01:00Men ÅH vilken grym blogg! I love it!Jag vill baka ...Men ÅH vilken grym blogg! I love it!<BR/><BR/>Jag vill baka baka bakaaaa.Ung tanthttps://www.blogger.com/profile/06172901783402086087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20235932363537532172007-09-23T10:42:00.000+01:002007-09-23T10:42:00.000+01:00Tack för glada tillrop och tips! Ni har förstås rä...Tack för glada tillrop och tips! Ni har förstås rätt om det där med sockret i nyponpulvret, det tänkte jag inte på. En dag experimenterar jag vidare, då ska jag även prova vad som händer med kornmalt i degen.<BR/><BR/>... och vad gäller de <A HREF="http://www.faktoider.nu/biodynamiskt.html" REL="nofollow">med röllekablommor fyllda urinblåsorna från kronhjort</A> som förväntas få marken att ta åt sig kosmisk strålning, så vet jag inte riktigt vad jag ska säga ... Nöjer mig tills vidare med de snygga förpackningarna.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-1137987215123302872007-09-23T09:33:00.000+01:002007-09-23T09:33:00.000+01:00På Saltå kvarn så skulle de ha kunnat klargöra ski...På Saltå kvarn så skulle de ha kunnat klargöra skillnaderna mellan deras biodynamiska odling och andras ekologiska. Av någon mystisk anledning drar de sig ofta för detta, trots att skillnaderna är så avsevärda - tillräckligt för att påverka priset, antar jag.<BR/><BR/>http://www.faktoider.nu/biodynamiskt.html<BR/><BR/><BR/>F.ö. tycker jag med att det skulle vart socker i den vita bunken, om det nu bara var askorbinsyrans effekt som skulle utprovas. Kul försök!Hexmasterhttps://www.blogger.com/profile/10349935592161756034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18534542261748487412007-09-23T09:22:00.000+01:002007-09-23T09:22:00.000+01:00väldigt intressant läsning. Fick tips om din sajt ...väldigt intressant läsning. Fick tips om din sajt av Jennifer G som jobbar med mig.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-32132472123881584072007-09-23T08:51:00.000+01:002007-09-23T08:51:00.000+01:00Jag är jättefascinerad och följer dina förehavande...Jag är jättefascinerad och följer dina förehavanden med stort intresse! Jag gillar verkligen att baka och att experimentera med bröd, men jag har inte nått din nivå än. Eftersom jag har fruktansvärt mycket jobb just nu måste jag verkligen lägga band på mig för att inte genast skaffa baksten och helst en extraspis för att kunna baka massor. Men sedan, sedan...<BR/><BR/>Intressant med skillnaden mellan ekologiskt och vanligt mjöl för att inte tala om nyponpulvret.görelhttps://www.blogger.com/profile/00852296543607597929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61059856589956113352007-09-22T20:11:00.000+01:002007-09-22T20:11:00.000+01:00Fast jag undrar om det inte är det naturliga sockr...Fast jag undrar om det inte är det naturliga sockret i nyponpulvret som påverkar mer än/lika mycket som askorbinsyranLisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67793805131488683722007-09-22T19:44:00.000+01:002007-09-22T19:44:00.000+01:00Mycket intressant! Så bra med någon som utvärderar...Mycket intressant! Så bra med någon som utvärderar på ett trovärdigt sätt.Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-90303012665309951642007-09-22T17:00:00.000+01:002007-09-22T17:00:00.000+01:00Toppenkul! Helt underbart med ngn som är lika nörd...Toppenkul! Helt underbart med ngn som är lika nördig som min man.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.com