tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post1017719056039743986..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: September månads bästa degMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-29674203635847983082008-09-21T12:01:00.000+01:002008-09-21T12:01:00.000+01:00Så många härliga bröd:) Jätte spännande:)!Så många härliga bröd:) Jätte spännande:)!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38812082469112704502008-09-20T15:45:00.000+01:002008-09-20T15:45:00.000+01:00Hittade hit när jag letade efter recept på roliga ...Hittade hit när jag letade efter recept på roliga surdegsbröd. Är ganska ny på området och har fortfarande lite problem med att få brödet att jäsa och bli fluffigt. Gott blir det i alla fall! Nu är jag på jakt efter receptet på Gateaus Danska rågbröd Odense. Mitt favoritbröd och det är helt utan vetemjöl om jag inte minns fel från etiketten. Något du trillade över på ditt studiebesök? /AnnaAnnahttps://www.blogger.com/profile/13748355074269930960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-19437579104599823052008-09-19T20:48:00.000+01:002008-09-19T20:48:00.000+01:00Anna Karolina: Rödvin låter spännande! (har inte p...Anna Karolina: Rödvin låter spännande! (har inte provat…)<BR/><BR/>Anna: Det går absolut att blanda för hand. Ett tips om man kör med handkraft är att först blanda ca 5 minuter och sedan låta degen stå ca 30 minuter innan du har i saltet och blandar några minuter till. Lycka till!<BR/><BR/>Tompa: Vid degblandaren låter perfekt! Mycket flott!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33234556096164935742008-09-19T20:05:00.000+01:002008-09-19T20:05:00.000+01:00Hej.Måste berätta, idag så var jag på ett skolmöte...Hej.<BR/>Måste berätta, idag så var jag på ett skolmöte på en restaurangskola, jag fick tipset om din hemsida- av en språklärare, det är fasligt vad din blogg blivit känd, jag nämnde för Svenskläraren att det finns ett anslag om din blogg vid skolans degblandare, bra ställe eller hur, nästa skolmöte tar jag Självklart med böckerna i Pain de Martins fina tygkasse.<BR/><BR/>MVH Tompa ÖlandAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-460970814166903822008-09-19T19:27:00.000+01:002008-09-19T19:27:00.000+01:00Hej Martin!Jag tänkte baka på vildjäst för första ...Hej Martin!<BR/>Jag tänkte baka på vildjäst för första gången i helgen. Har följt dina råd med förtjusning. Jag har dock ingen assistent utan tänkte blanda degen med armkraft s a s. Det borde väl också gå? Är det viktigt att blanda länge? <BR/>Tack för en jättetrevlig blogg!!!<BR/>Hälsning från Anna i FalunAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24705543772232544032008-09-19T14:44:00.000+01:002008-09-19T14:44:00.000+01:00Hej,Kan du maila din adress till:Pia@tailsweep.com...Hej,<BR/>Kan du maila din adress till:Pia@tailsweep.com<BR/>det gäller annonsering på din bloggAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-53513254652542644572008-09-18T21:56:00.000+01:002008-09-18T21:56:00.000+01:00du kan alltid önska dig en sån i julklapp.....till...du kan alltid önska dig en sån i julklapp.....till Ture! Vem kan motstå ett barns önskningar? ;o)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-91611252735668625902008-09-18T19:23:00.000+01:002008-09-18T19:23:00.000+01:00Jag skulle ju inte tacka nej om jag fick en så dyr...Jag skulle ju inte tacka nej om jag fick en så dyr termometer ;-) Men köpa en skulle jag nog aldrig. Fast jag håller med om att det ska vara bra grejer att jobba med, men just för en termometer verkar 1200 lite överdrivet.Monishttps://www.blogger.com/profile/17693526845499339981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-16766613683862487232008-09-18T18:24:00.000+01:002008-09-18T18:24:00.000+01:00Har degspadet betydelse för resultatet? Jag läste ...Har degspadet betydelse för resultatet? Jag läste nånstans att har man i Vichyvatten i degspadet blir brödet luftigt, och tyckte faktistk det blev det! Inför en fest gjorde jag ett bröd med rödvin i degspadet (för att göra det extra festligt!) och det blev faktiskt lite annorlunda? Har du provat "annorlunda" degspad? :-)Anna Karolinahttps://www.blogger.com/profile/08372084944201048935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-28664458489679854692008-09-18T15:42:00.000+01:002008-09-18T15:42:00.000+01:00Tack för alla goda råd. Jag håller i princip med G...Tack för alla goda råd. Jag håller i princip med Gustaf om att man ska satsa på kvalitet, det lönar sig nästan alltid i längden. Bra för miljön är det också, att inte köpa en massa skräp av plast som går sönder och ställer till jävelskap.<BR/>Men samtidigt … ni har rätt i att man kan få ganska mycket annat för de pengarna. Det blir nog en enklare variant trots allt.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88247844986935833922008-09-18T15:05:00.000+01:002008-09-18T15:05:00.000+01:00Jag har en så'n som din vita (fast silverfärgad) o...Jag har en så'n som din vita (fast silverfärgad) och om den inte skulle tycka om vatten så borde våran ha gått sönder för längesedan då min käre make brukar köra den i diskmaskinen (funkar det inte i diskmaskin ska vi inte ha det, är hans devis). Nej satsa på en billigare och lägg de pengarna på Ture!Evfa/Nystverkethttps://www.blogger.com/profile/10457936287582778749noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-8485472826889443102008-09-17T21:38:00.000+01:002008-09-17T21:38:00.000+01:00Gör man en sak varje dag ska man ha bra utrustning...Gör man en sak varje dag ska man ha bra utrustning att jobba med. Då kan det vara värt att göra en investering. <BR/><BR/>Hellre betala lite till för att få något riktigt bra än att snåla och sedan inse att man inte är helt nöjd och köper den dyrare i alla fall. Då har man betalat ännu mer.<BR/><BR/>Det är min prylfilosofi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76392477542315267482008-09-17T21:25:00.000+01:002008-09-17T21:25:00.000+01:00Klart man kan köpa en termometer för tolvhundra!Om...Klart man kan köpa en termometer för tolvhundra!<BR/><BR/>Om jag tänker efter har jag aldrig sett en vettig termometer någon annanstans än i labbet, och de termometrarna kostade nog runt tusenlappen.<BR/><BR/>Alla andra jag sett/haft har, om jag tänker efter, varit svåra att läsa av, osäkra, går sönder osv... <BR/>Faktiskt blir jag riktigt sugen på en 1200kr-termometer själv. Säger du till om du lyckas köpa en?G.https://www.blogger.com/profile/03031149641420611283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38787269627550150232008-09-17T13:37:00.000+01:002008-09-17T13:37:00.000+01:00Nej.Nej.Ulf Bäckmanhttps://www.blogger.com/profile/12914970397005784223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36617554534035186432008-09-17T12:35:00.000+01:002008-09-17T12:35:00.000+01:00Nej, 1200 kr? Om du nu har ett kök helt i rostfrit...Nej, 1200 kr? Om du nu har ett kök helt i rostfritt och de är de enda som kan förse dig med en i rostfritt så kanske. Men då utgår jag från att kontakterna är gulpläterade, du får tre års bruksgaranti på den.<BR/><BR/>Nä, köp två billigare istället. Se sedan till att inte ha dem i bröd/blöt miljö för länge i taget. Som jag skrev tidigare verkar de känsliga för vatten. Enda termometerna jag hade - mätte tempen i sjön... Det gillade den inte efter ett tag men efter att den fått torka så...<BR/><BR/>man kan få en billig termometer för 150-200 kr, en bra kan då inte kosta mer än 500 kr.<BR/><BR/>(samt svar på knacka i botten - jag vet, det är en konst. Jag kör med termometer jag med)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/14386661021975150242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49063105876112048462008-09-17T09:01:00.000+01:002008-09-17T09:01:00.000+01:00Instämmer i de tidigare utropen, 1200 är för mycke...Instämmer i de tidigare utropen, 1200 är för mycket! Men vad kul att Alexandra Zazzi också läser din blogg!Ulla PEhttps://www.blogger.com/profile/14030581478942336514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-63697230222181061742008-09-17T02:03:00.000+01:002008-09-17T02:03:00.000+01:00Nej, 1200 kr verkar mycket för en termometer. Särs...Nej, 1200 kr verkar mycket för en termometer. Särskilt om du tänkt beställa den av slarvleverantören Menigo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59397694581330619792008-09-16T22:16:00.000+01:002008-09-16T22:16:00.000+01:00Martin...nej...ingen stektermomenter kan vara värd...Martin...nej...ingen stektermomenter kan vara värd så mycket Manitoba cream ;)Hhttps://www.blogger.com/profile/14120996764157117367noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68185271965632751812008-09-16T21:24:00.000+01:002008-09-16T21:24:00.000+01:00Jag bakar en hel del med vetesurdeg och dinkel i l...Jag bakar en hel del med vetesurdeg och dinkel i lägre koncentrationer. Kan även rekommendera att byta ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl för lite rustikare känsla och fylligare smak. <A>Här</A> är det senaste av mina på den fronten.<BR/><BR/>Tolvhundra för en stektermometer är vansinne, f ö. Spara pengarna och köp en bra radio till köket i stället.Pärhttps://www.blogger.com/profile/10818911553103273807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-60526738493356988902008-09-16T21:16:00.000+01:002008-09-16T21:16:00.000+01:00Det går många stektermometrar på tolvhundra..Det går många stektermometrar på tolvhundra..Ankihttps://www.blogger.com/profile/11517031872755350830noreply@blogger.com