onsdag, september 23, 2009

Vagn 3, plats 56

Det kommer att dofta bröd på sexton och tio-tåget till Göteborg i eftermiddag. Jag har bakat russin- och solrosbröd, gotlandslimpa och Stureby levain som jag ska ta med mig till bokmässan. Den som vill får smaka när jag i morgon klockan 11.30 och på fredag klockan 14.10 pratar surdeg på kockscenen. I morgon ska jag även signera böcker hos Bagaren och Kocken på Ängsvaktaregatan 4 mellan kl 15 och 16. Ojoj, tänk om ingen kommer och där sitter jag … Kom gärna förbi!

24 kommentarer:

  1. Jag kommer. Du har alltså minst ett fan i Göteborg.

    SvaraRadera
  2. Toppen, hade gärna kommit!
    Men hur kommer du att göra, bakar du idag och bjuder imorgon?
    Eller kommer du att "baka om" dem imorgon?
    Jag har ett litet dilemma. Kommer att ha en liten bageri "Shop in Shop" här i Berlin och måste göra en heldel förbakning. Är osäker på hur jag ska hinna baka allt. Tror du att förbakning med bake-off blir bra nog?

    Har beställt din bok och ser fram emot att få den skickad till mina föräldrar. Tror du kommer inspirera min pappa:)

    ps. Ta gärna en titt på min lilla inspirationsblogg. http://elmlid.com

    SvaraRadera
  3. Härligt, synd att man inte är med på det tåget :) lycka till och klart det kommer massor av människor till dig! Du gör det du ska bra, och känn att du är så bra som du är,som Mia Törnblom sa på föredraget jag var på idag, om du inte tror dej själv, ljug en stund tills du tror på dig ;) varm kram

    SvaraRadera
  4. Vi syns på mässan! Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Förlaget skulle naturligtvis ha ordnat en ugn, så att du hade kunnat ta med deg för Bake Off på plats.

    SvaraRadera
  6. Önskar att jag kunde komma både till mässan och Bagaren & Kocken! Jag tror inte att du behöver oroa dig för att det inte kommer någon! Jag har precis köpt din bok och ska sätta igång med att baka, ska bli spännande. Boken är toppen!

    /Kati i Örebro

    SvaraRadera
  7. Hej Martin,

    jag vill så gärna testa att baka mitt första surdegsbröd helt utan jäst men enligt det recept jag hittat ska brödet då jäsa 12 timmar första jäsningen. Jag pendlar och att ställa mig och knåda deg 5 på morgonen har jag verkligen ingen lust med. Tror du jag kan fixa ihop degen kvällen innan och istället låta degen jäsa 24 timmar i kylskåp? Vad skall jag isåfall tänka på?

    Tack för all inspiration!

    SvaraRadera
  8. Hej! Bor tyvärr inte i Göteborg och missade därför ditt goda bröd idag och rabatt på jäskorgar m.m. MEN efter jobbet sprang jag och köpte din bok på en bokhandel i Karlstad...TACK för den!

    SvaraRadera
  9. Tack det var treligt att träffa dig! God fortsättning.
    På kvällen efter besöket bakade jag brödet med äpple och valnötter, suveränt gott!

    Hälsningar Ingvar

    SvaraRadera
  10. när kmr din bok till västerås?

    SvaraRadera
  11. tack för besöket på Bagaren och Kocken! Risken är väl nu att frysen kommer att bli än mer full, om det nu är möjligt :)


    ps. Kniven du rekommenderade var kanonbra!

    SvaraRadera
  12. Nyfiken på vilken kniv du rekommenderade? Skära bröd med?

    SvaraRadera
  13. Tack för underbart bröd som jag idag fick på bokmässan och tack också får surdegen. Jag har ju egen eftersom jag läst din blogg sedan i våras, men jag ville se om din skiljde sig från min surdeg och det gjorde den! Har du grovt rågmjöl i den? Jag har i allafall tillsatt lite varmt vatten och grovt rågmjöl från Saltö kvarn nu så får vi se. Tack för en jättefin blogg och dagens föredrag på kocktorget! Du är bra!

    SvaraRadera
  14. Tack för besöket i Göteborg på Bagaren och Kocken. Vi är så grymt sålda på din blogg, och boken är ju också helt grym! Jag fick den första signaturen, YES! Har nu provat ett annat rågmjöl efter att ha misslyckats 15 ggr med surdegsstarten. Denna gången har det börjat lukta rökt korv, så vi hoppas på bättre lycka denna gången! Bakar just nu surdegsbaguetter med lånad surdeg från bageriet Cumpane här i Göteborg. Tack än en gång för bloggen och boken! //Jiro, Jenny o Leon

    SvaraRadera
  15. jag hade tänkt köpa din bok idag på mässan men den var slut överallt! och jag blev inte så ledsen för det, mest glad över att det finns fler som vill baka. mer surdeg åt folket!

    SvaraRadera
  16. Jag har hittat en bra och billig baksten på byggvaruhuset Hornbach. En granitskiva i storleken 40 x 40 cm, 3 centimeter tjock, säljs för 39 kronor styck. Den fungerar utmärkt hemma hos mig. Bra jäskorgar för en liten peng finns på loppisar, de jag köpt kostar fem kronor styck.

    SvaraRadera
  17. Hej och tack för alla goda recept både i blogg och bok.
    Gott bröd du bjöd på i mässan. Kunde ej komma till bagaren och kocken för jag bakade bröd till mina arbetskamrater. Bröden blev mycket uppskattade.
    Överskottet från vår fredagsfika gick till bröstcancerföreningen.
    Nu är det er tur alla brödbakare att ta med lite nybakt bröd till era arbetsplatser och samla in lite pengar till bröstcancerföreningen! Lycka till!
    Tack!

    SvaraRadera
  18. Tack för surdeg och bra tips på bok- och biblioteksmässan! Nu börjar bakandet, i kronologisk ordning har jag tänkt att baka bröden. Russin och solrosbrödet har jag redan gjort. Det blev fantastiskt gott!

    Såhär blev det
    http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/09/russin-och-solrosbrod.html

    SvaraRadera
  19. Elmlid: Jag bakade på onsdagen, tog med mig bröden (färdigbakade) till Göteborg och bjöd på dem på torsdagen och fredagen. Det gick fint även om det ljusa brödet förstås var allra roligast första dygnet. Jag har aldrig testat att baka brödet i två omgångar. Det borde ju funka, men man blir kanske lite avskräckt av ordet bake-off, det låter inte så kul … Jag ska kika på din blogg.

    Charlotta: Ett alternativ kan vara att låta degen jäsa någon timme i rumstemperatur, så att den kommer igång, och sedan ställa den i kylen. Lycka till!

    Ingvar: Kul att det smakade!

    Anonym om boken i Västerårs: Finns den inte i din bokhandel kan de alltid beställa den.

    Manchini: Hör av dig bara, så kan jag rekommendera dig en bra frys också.

    Ingvar: Jag rekommenderade Fiskars brödkniv. Bra pris och en otroligt bra kniv.

    Kristallena: Jag brukar faktiskt inte använda sådär grovt mjöl som det var i den surdegen, det var en tillfällighet. Jag brukar också köra med Saltå kvarns mjöl.

    Jiro: Rökt korv minsann … Hör gärna av dig och berätta hur det utveckas!

    Lasse & Gunnel: Tack för tips!

    Peter: Wow, vad roligt! Jag kommer att följa din blogg med spänning. (Bakar du dig igenom hela boken ska jag hitta på ett fint pris till dig!)

    SvaraRadera
  20. Lasse, tack, för tipset, nu är baksten på plats!

    Hälsningar Ingvar

    SvaraRadera
  21. Kul! Stenen fungerar jättebra. I kväll ska jag baka pizza till döttrarna.

    SvaraRadera
  22. Very much thanks for post, I can remark I practiced the equivalent thing once I got the identical crisis like the person who is writing.http://www.hotelsrome.net/hotels-near-termini-station.html

    SvaraRadera